Google

Gabriela Firea se ia de amantele galbene

Written on:ianuarie 5, 2020
Comments
Add One

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, reacționează dur la știrea cu Ludovic Orban a numit în funcția de secretar de stat la Cancelaria Prim-ministrului o tânără de 31 de ani milionară din contracte cu statul.

Ce zicea anti-bucureșteanul domn Orban în campanie? Ce promitea cu vocea tremurandă? Că va da afară “clientela PSD” și va aduce în administrație tineri profesioniști, cu studii înalte, EXCLUSIV pe criteriul competenței și al cinstei. Priviți o mostră! Dacș nu ar fi de plâns, ar fi de râs!”, spune Gabriela Firea.

Premierul Ludovic Orban a numit-o, recent, pe Maria Gabriela Horga în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. Maria Gabriela Horga a devenit, la numai 23 de ani, consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European, apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, la Ministerul Economiei şi la ANAF.

Din 2012, Horga a primit posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero. Joburile la stat i-au adus câteva sute de mii de lei, la care se adaugă dividende de alte câteva sute de mii de la Fondul Proprietatea şi de la firmele proprii. În plus, încasează an de an venituri din chirii şi recuperează împrumuturi date cu dobândă societăţilor sale, dar şi naşului de cununie.

În perioada 2010-2015, a primit 43 de contracte de la stat, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice. Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008-2010.

Vasile Horga, fost parlamentar PNL şi fiica acestuia, Gabriela Maria Horga (31 de ani), se află în centrul unui raport recent al ANAF care indică faptul că firma controlată de ei a încasat ilegal 2,2 milioane de lei de la Primăria Târgu Jiu. CV-ul comun al celor doi arată că au încasat în ultimii ani milioane de euro din contracte cu statul sau funcţiile publice deţinute.

Leave a Comment