Google

Franța și alte țări din Europa și din lume sunt „cotropite” de Omicron în timp ce „stranierii” români se luptă cu toată lumea la frontierele patriei

Written on:ianuarie 2, 2022
Comments are closed

Franța raportează peste 100.000 de cazuri noi de infectare zilnic. Franța testează masiv chiar dacă și numărul vaccinaților este incomparabil mai mare decât în România. În România se raportează de ceva timp câteva sute la vreo 20.000 de teste. Autoritățile uită să testeze până după sărbători apoi numărul infectaților va exploda pur și simplu. E și normal dacă privim la războiul de la frontierele patriei. Sute de mii de „stranieri” vin în România și se bat cu oricine la granițe numai ca să ocolească regulile de bun simț instituite de autorități. Asta e realitatea tristă în democrația de tip românesc.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a comentat imaginile cu românii care încearcă, în număr mare, să intre în țară. Aglomerația de la frontierele României arată că valul Omicron va mătura totul în calea lui. „Zilele acestea se plantează semințele următorului val de COVID, avansul Omicron este inevitabil”, spune medicul psihiatru.

„Pare nedrept, dar o recomandare aparte trebuie făcută celor care vin din diaspora acasă. Sunt foarte grele sărbătorile în ultimii doi ani. Sunt cu atât mai grele cu cât pretutindeni e pâcla pandemică și oamenii au nervii întinși la maximum. Nu-mi aduc aminte decât, poate, în anii ’90 să întâlnesc persoane atât de furioase, uneori din nimic. Dar fiecare e responsabil pentru sine. De vreme ce veniți să vedeți oameni dragi și dacă nu i-ați mai văzut de ceva timp, dar mai ales pentru că urmează să plecați înapoi în țările voastre adoptive, nu ar fi păcat? Nu ar fi păcat să-i lăsați în urmă bolnavi sau și mai rău spitalizați spre, posibil și deces?”, spune medicul.

Gabriel Diaconu face și o analiză a situației create la frontierele României. „E o trăsătură tipică românilor să-și bruftuluiască aleșii, să-și înjure primarii, să-și ia la strămoși polițiștii. Mai ales a celor care-au plecat, de multe ori pe bună dreptate, din România. Nimeni nu zice, fiecare are dreptul la o părere despre țara lui de origine. Dar dacă tot ai ajuns să trăiești într-un loc sensibil mai civilizat, sensibil mai curat, mai respectuos cu semenii, caută să aduci bunele practici cu tine acasă. Că-ți place, că nu-ți place, România nu e nici troaca ta, nici nu-ți datorează nimic. Că vrei tu să ai două săptămâni pe an să te dai mare la <<țăranii>> de aici posibil că te ajută să refulezi diverse lucruri, dar aduci probleme, faci probleme și vei lăsa în urmă probleme”, precizează medicul psihiatru. Nu există sfaturi prețioase aici, doar o recomandare: fii cuviincios!

Sorry, the comment form is closed at this time.