Google

#FootballPeople – un altfel de meci

Written on:octombrie 26, 2018
Comments
Add One

În luna octombrie, pe terenurile Bazei Sportive Ciric Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, a avut loc un meci de fotbal incluziv. Terenul de fotbal a devenit cadru comun de manifestare a abilităților sportive pentru tinerii voluntari EuroDEMOS, tinerii de la ANCAAR Iasi (Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași), tineri studenți de la Facultatea de Filosofie și Științe Politice a Universității Al. I. Cuza Iași și reprezentanți ai Poliției Locale Iași.

Impărțiți în echipe mixte, fete și băieți, voluntari și reprezentanți ai autorităților locale, toți jucătorii au fost căștigători. Pe durata meciului a fost dezvoltat voluntariatul incluziv 1 + 1 (tineri cu diverse abilități). La finalul meciului participanții au primit medalii, diplome și premii simbol.

Meciul de fotbal a fost desfășurat în cadrul campaniei pan – europene #FootballPeople Action Weeks și a avut scopul de a spori gradul de conștientizare a importanței cooperării și interacțiunii dintre persoanele cu diverse abilități pentru a valorifica beneficiile sportului pentru coeziunea socială.

Deopotrivă jucătorii și suporterii au dat dovadă pe durata meciului de fotbal de spirit de echipă, atenție și empatie, fiind creată și susținută o atmosferă dinamică și de unitate în care valorile sociale au fost călăuze.

Meciul de fotbal ”Football for Social Action” este o activitate a proiectului european „Sport for Social Action”, cofinanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul Erasmus+ Sport. Partenerii internaționali ai proiectului sunt Youth Alliance și Special Olympics din Macedonia, Inter Alia din Grecia, EuroDEMOS din Romania și Special Olympics din Slovenia.

Proiectul urmărește promovarea importanței sportului ca forță motrică în crearea unei societăți incluzive și consolidarea capacității organizațiilor partenere pentru promovarea incluziunii sociale și a voluntariatului prin implementarea de activități sportive implicând tineri cu și fără dizabilități intelectuale, contribuind la spargerea barierelor pe care le confruntă tinerii cu dizabilități intelectuale prin conectarea a doi factori principali: voluntariatul și sportul.

Leave a Comment