Google

Fonduri europene pentru start-up-uri și IMM-uri ce oferă soluții inovatoare pentru educația de la distanță

Written on:iulie 20, 2020
Comments
Add One

OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE             

Rubrica săptămânală oferită de Asociația EuroDEMOS

În cadrul unui apel de proiecte finanțat prin programul Orizont 2020, 12 IMM-uri/start-upuri vor putea beneficia de finanțare și servicii suport pentru a aduce inovații în educația digitală în școli și pentru a sprijini internaționalizarea soluțiilor accelerate.

Apelul „Școală de la distanță” se va concentra strategic pe accelerarea soluțiilor de educație digitală testate pentru a sprijini școlile în:

 • permiterea continuității pedagogice în timpul școlarizării la distanță și a învățării combinate contexte;
 • crearea școlii la distanță mai incluzivă;
 • permiterea învățării personalizate în timpul școlarizării la distanță și / sau
 • sprijinirea dezvoltării abilităților digitale ale profesorilor și / sau a cursanților.

Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să fie IMM-uri, inclusiv start-up-uri, stabilite legal în una din țările membre ale Uniunii Europene, asociate Orizont 2020 sau din Marea Britanie, în anumite condiții.

Companiile pot aplica cu o singură cerere, iar echipa trebuie să fie formată din cel puțin două persoane cu normă întreagă cu criterii de bază pe vânzări și domeniul financiar, pedagocice (experiență în domeniul educațional, nu neapărat predare) și abilități tehnice (dezvoltarea tehnologiei).

Vor fi selectate până la 12 start-up-uri/ IMM-uri promițătoare, care vor primi până la 110.000 de euro finanțare, fiecare, pentru a face față provocărilor comune cu care se confruntă sistemele școlare în timpul crizei COVID19 și care oferă soluții inovatoare care abordează diferite aspecte de învățare și învățare la distanță.

Finanțare acordată: 110.000 euro:

 • până la 90.000 de euro sub formă forfetară
 • până la 20.000 euro pentru accesul la servicii de asistență pentru mentorat în afaceri și educație sub formă de vouchere și formare a cadrelor didactice.

Termen limită de depunere: 03 septembrie 2020

Finanțarea va fi acordată prin IMPACT EdTech. IMPACT EdTech este un program de 5,6 milioane EUR cofinanțat de Comisia Europeană pentru a stimula inovația în educație în toată Europa. Programul va identifica, selecta și accelera cele mai perturbatoare soluții EdTech din aprilie 2020 până în iulie 2022 prin intermediul a trei apeluri deschise.

Programul este deschis unui spectru larg de tehnologii care sprijină învățământul la distanță:

 • Soluții de Inteligență Artificială (AI) și analize de date: aplicații pentru dispozitive mobile, cum ar fi tablete și smartphone-uri care oferă acces la conținut și instrumente bazate pe AI vizând în mod specific educația școlară sau sprijinirea și dezvoltarea noilor tendințe pedagogice,
 • Tehnologie educativă de asistență pentru educația celor cu nevoi speciale: îmbunătățirea competențelor (citire, scriere, memorare, ascultare, organizare) și activități ontask,
 • Instrumente de evaluare,
 • Soluții care abordează viața privată și protecția datelor în utilizarea instrumentelor digitale de învățare,
 • Dispozitive bazate pe hardware pentru a facilita scenarii de școlarizare la distanță pentru elevi și profesori și sisteme de calcul afectiv pentru studenții cu dizabilități, deficiențe cognitive sau alte nevoi educaționale special,
 • Realitate Virtuală sau Augumentată,
 • Soluții bazate pe tehnologia Blockchain.

Pagina web a programului: www.impactedtech.eu/impact-edtech/remote-schooling

Leave a Comment