Google

Focuri de arma la frontiera cu Republica Moldova si peste 5.000 pachete de tigari de contrabanda depistate

Written on:august 3, 2014
Comments
Add One

Prut•    Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au retinut o persoana care incerca sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, peste 5.000 pachete cu tigari de contrabanda.

•    Pentru retinerea barbatului, care nu s-a supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au facut uz de arma, tragand sapte focuri in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In data de 01 august 2014, pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 23.30, o patrula a politiei de frontiera a observat pe directia localitatii de frontiera Moreni un grup de persoane ce se deplasa dinspre raul Prut catre interior, transportand in spate colete voluminoase.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor, insa acestea nu s-au supus somatiilor legale efectuate de lucratorii nostri, incercand sa fuga in vegetatia din zona.

Deoarece barbatii nu s-au supus somatiilor, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase sapte focuri de arma in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale, fara a rezulta victime sau pagube materiale.

In urma actiunii a fost retinuta o persoana, un cetatean roman in varsta de 30 ani, care a declarat ca a trecut coletele din R. Moldova in Romania, peste raul Prut, cu ajutorul unei franghii.

In cele trei colete descoperite erau 5.119 pachete tigari marca „Plugarul”, in valoare de aproximativ 56.000 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar barbatului i s-a intocmit lucrarea penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Leave a Comment