Google

Focuri de arma la frontiera cu Republica Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

Written on:iunie 11, 2014
Comments
Add One

PrutPolitistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut au retinut o persoana care incerca sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, patru colete cu tigari de contrabanda.

Pentru retinerea barbatului, care nu s-a supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au facut uz de arma, tragand sase focuri in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In data de 11 iunie 2014, pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 03.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat pe directia localitatii de frontiera Rediu, in apropierea malului romanesc al raului Prut catre interiorul tarii, mai multe persoane care transportau in spate colete voluminoase.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor, insa acestea nu s-au supus somatiilor legale efectuate de lucratorii nostri, incercand sa fuga in vegetatia din zona.

Pentru retinerea barbatilor, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de arma in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale, fara a rezulta victime sau pagube materiale.

In urma actiunii a fost retinuta o persoana, celelalte retragandu-se pe teritoriul Republicii Moldova. In urma cercetarilor s-a constatat ca cel retinut este un cetatean din Republica Moldova in varsta de 26 ani. In cele patru colete descoperite erau 4.800 pachete tigari marca Ritm, in valoare de aproximativ 42.000 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar fata de barbat a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi, sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Leave a Comment