Google

Focuri de armă la frontiera cu R. Moldova pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

Written on:mai 21, 2015
Comments
Add One

DSC07011* Poliţiştii de frontieră botoşăneni, în cooperare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, au descoperit 30.500 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România

* Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 3 focuri de armă în plan vertical.

Pe 20 mai, în jurul orelor 03.50, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care au trecut frontiera de stat dintre România şi R. Moldova, cu ajutorul unei bărci pneumatice, încărcată cu mai multe cutii în care se aflau ţigări de contrabandă.

În cadrul acţiunii desfăşurate pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale, fugind spre teritoriul statului vecin, poliţiştii de frontieră români au folosit armamentul din dotare, fiind nevoiţi să tragă 3 focuri de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale.

Concomitent au fost anunţate autorităţile de graniţă ale statului vecin, iar în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii de frontieră români şi moldoveni au fost descoperite, pe cele două maluri ale râului Prut, 61 de colete cu ţigări, un autoturism şi o barcă pneumatică. De asemenea, a fost reţinută o persoană despre care există indicii că a participat la săvârşirea evenimentului de contrabandă.

Totodată, s-a mai stabilit că cele 61 de colete, care conţineau cantitatea de 30.500 pachete ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, urmau a fi introduse ilegal în România peste râul Prut de către cetăţeni moldoveni, cu ajutorul ambarcaţiunii reţinute.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Urmarit international retinut la P.T.F. Oancea

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat si retinut un barbat, pe numele caruia era emis in Austria un mandat de arestare pentru savarsirea unei infractiuni contra proprietatii.

In data de 19 mai, in jurul orei 06.45, in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de iesire din tara, un barbat cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 38 de ani, pasager intr-un autoturism marca BMW.

La controlul de frontiera lucratorii nostri au constatat ca pe numele barbatului era emisa o alerta de punere in aplicare a unui mandat de arestare pentru savarsirea unei infractiuni contra proprietatii pe teritoriul Austriei.

Cateva ore mai tarziu, persoana in cauza a fost predata unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Galati, in vederea luarii masurilor ce se impun.

Leave a Comment