Google

Foc de armă la frontiera cu Republica Moldova pentru reţinerea unor contrabandişti

Written on:ianuarie 6, 2015
Comments
Add One

tigari contrabanda noaptea coletePoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut au reţinut patru persoane care incercau să introducă ilegal in ţară, peste raul Prut, 2.500 pachete ţigări de contrabandă.

Pentru reţinerea bărbaţilor, care nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă, trăgand un foc in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La sfarşitul săptămanii trecute, in cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in data de 03.01.2015, in jurul orei 20.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cuzlău, in apropierea malului romanesc al raului Prut către interiorul ţării, mai multe persoane care transportau in spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, insă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, incercand să fugă in vegetaţia din zonă.

Pentru reţinerea bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă in plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

In urma acţiunii au fost reţinute patru persoane. In urma cercetărilor s-a constatat că acetea sunt cetăţeni romani domiciliaţi pe raza comunei Păltiniş, trei dintre ei minori şi al patrulea in varstă de 26 ani. In cele patru colete descoperite erau 2.500 pachete ţigări marca RITM CLASIC, in valoare de aproximativ 23.000 lei.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigările au fost ridicate in vederea confiscării, iar faţă de cetăţeanul  major a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Leave a Comment