Google

Foame mare; s-au inmultit furturile in judetul Vaslui!

Written on:septembrie 4, 2014
Comments
Add One

talhar pe strPolițiștii au reușit identificarea a doi tineri care, la sfârșitul săptămânii trecute,   și-au însușit fără drept bunuri dintr-o societate comercială, respectiv dintr-o locuință.

În dimineața de 31.08.2014, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Deleni au fost sesizați verbal de către gestionara unei societăți comerciale din localitatea Deleni, cu privire la faptul  că persoane necunoscute au sustras bunuri din magazin  în noaptea de 30/31.08.2014. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat că s-a pătruns prin efracție pe ușa de acces în unitate și au fost sustrase mai multe pachete de țigări, băuturi alcoolice și bani.

Urmare a cercetărilor efectuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, a fost identificat T. Florin, de 24 de ani, din comuna Deleni. Au reușit recuperarea în proporție de 50% a prejudiciului creat, fiind înapoiat părții vătămate.

Tânărul, care nu are antecedente penale, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunere legală.

Un alt furt a avut loc în aceeași noapte, 30/31.08.2014, de această dată pe raza comunei Coroiești. Partea vătămată, o femeie de 37 ani, din satul Mireni a sesizat organele de poliție în dimineața de 31.08.2014, în momentul în care a revenit la domiciliu după o absență de o zi și a constatat lipsa mai multor bunuri din locuință.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar în urma cercetărilor l-au identificat  pe S. Marius, de 18 ani, din satul Mireni, comuna Coroiești. Tânărul, în noaptea respectivă, a escaladat gardul împrejmuitor al locuinței, după care, profitând de faptul că o ușă de la casă era neasigurată, a pătruns în locuință. A reușit astfel să sustragă mai multe bijuterii din aur, suma de 100 euro, o tabletă , două telefoane mobile și alte bunuri, pe care le-a ascuns.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 5500 lei, a fost recuperat în totalitate și înapoiat părții vătămate.

Pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Leave a Comment