Google

Final de an școlar, final de primă campanie de informare a Caravanei „Europa, șansa mea”

Written on:iunie 19, 2018
Comments
Add One

19 școli gimnaziale, 2 licee, 100 cadre didactice, 1030 elevi și liceeni au primit vizita de informare europeană a Centrului Europe Direct Valea Trotușului Comănești, în cadrul Caravanei „Europa, șansa mea”.

Odată cu încheierea anului școlar 2017-2018, Centrul de informare europeană Europe Direct Valea Trotușului Comănești a încheiat prima serie de vizite în școlile din zona Văii Trotușului, ocazie cu care elevii, cadrele didactice dar și părinți și reprezentanți ai comunităților locale au interacționat activ cu Europa, cu Uniunea Europeană, cu valorile, politicile și avantajele pe care le oferă ea. În ultimele zile de cursuri școlare s-au bucurat de prezența reprezentanților centrului, elevi ai Școlii Gimnaziale din Comuna Măgirești, liceeni din Liceul Tehnologic Tg. Ocna și din Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comănești.  Au avut loc prezentări despre instituții, valori și politici europene, oportunități de voluntariat, platforme online de informare și resurse educaționale, precum și dezbateri într-o maniera non-formală.

Caravana „Europa, șansa mea” își va continua deplasarea în școlile și liceele Văii Trotușului în noul al școlar 2018-2019, din luna septembrie urmând ca echipaCentrului de informare europeană Europe Direct Valea Trotușului Comăneștisă ofere informare și dezbateri  pe tematici europene la peste 20 de școli și licee.

Context

În anul 2018, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Bacău și Grupul de Acțiune Locală „Valea Muntelui” organizează sesiuni de informare europeană sub forma unei caravane ce presupune deplasarea în peste 40 de școli și licee din regiunea Valea Trotușului. Centrul de informare europeană Europe Direct Valea Trotușului Comăneștireprezintă un punct de contact local al Comisiei Europene ce oferă informații și creează evenimente și dezbateri despre Uniunea Europeană.Centrul este finanțat de către Comisia Europeană prin Reprezentanța Comisiei Europene din România și Primăria Orașului Comănești.

Contact: Jitaru Narcis – Coordonator Centru, 0741119633, europedirectcomanesti@yahoo.com

Leave a Comment