Google

Filat şi Plahotniuc au îngropat Republica Moldova

Written on:februarie 12, 2015
Comments
Add One

filat si plahotniuc razand netFilat şi Plahotniuc au jucat la cacialma şi a pierdut micuţa republică de lângă Prut. Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal Democrat (PLD) au vrut să-şi impună Guvernul bazându-se pe minciuni. Fostul premier Iurie Leancă, omul care-i propus de cele două partide să formeze şi viitorul Guvern, începe să arate din ce în ce mai subjugat unor interese de grup şi personale. Generalul Voronin, contrar tuturor opiniilor şi aşteptărilor, a avut o abordare realistă, de bun simţ şi a spus, cu subiect şi predicat, că Partidul Comuniştilor (PCRM) nu a votat Guvernul Leancă 2 pentru că-i plin de muhaiele. „Suntem de acord în principiu cu programul de guvernare, unele obiective sunt pe termen lung şi chiar mai pot suferi modificări în funcţie de situaţia de moment a Republicii Moldova. Dar nu putem fi de acord cu oamenii desemnaţi în funcţiile de miniştri. Am cerut lista cu miniştrii propuşi la întâlnirea pe care am avut-o reprezentanţii celor două partide. Leancă a spus că nu-i gata (era cu o zi înaintea votului din Parlament, n. r.). Am găsit lista chiar în ziua votului. Sunt unele persoane propuse cu care nu putem fi de acord. Am cerut şi cerem ca din noul Guvern să facă parte persoane competente, altceva nu vrem”, a spus generalul Voronin vorbind într-o perfectă limbă românească (moldovenească aşa cum îi spunea tot el, n. r.).

Altfel spus, la Chişinău, Filat şi cu Plahotniuc, ambii oameni de afaceri serioşi care şi-au construit averi atât în ţărişoara de lângă Prut cât şi-n cele străinătăţuri, au jucat la cacialma cu restul parlamentarilor, dar în special cu aleşii PCRM forţându-le mâna într-un fel să voteze orice guvern propus de ei. Nu le-a mers. Grav este că nu pierd ei, ci Republica Moldova. Situaţia este gravă, mortală pentru Basarabia. Dacă Europa nu mai scapă bani în Republica Moldova nici măcar statul moldovean nu mai poate funcţiona pentru că nu are bani, cât despre investiţii nici vorbă.

„Sărăcie, scandal, asta-i ţară? |ştia-s politicieni, asta au votat oamenii?”, sunt întrebările aflate pe buzele multor moldoveni.

„Mulţi tineri sunt plecaţi în străinătate la muncă. În ţară e sărăcie mare. Nu se întrevede ceva bun”, spun mulţi moldoveni. Ce fac politicienii între rimp? Îngroapă mica ţărişoară de lângă Prut din cauza unor orgolii mărunte. Votul din Parlamentul de la Chişinău, zecile întâlniri pentru negocieri între partidele reprezentate în Legislativ, dar şi joaca lui Filat cu uite guvernul, nu e guvernul arată clar că unii se cred mai şmecheri decât alţii, însă şmecheria asta, care aduce de la o poştă a prostie, s-ar putea să se întoarcă mpotriva celor ce o practică. Se pare că nici Europa nu mai are răbdare cu şmecheraşii care consideră guvernarea ţării un moft.

Mai e puţin peste o lună şi dacă nu se votează un guvern se vor convoca alegeri anticipate. Din 2009 încoace rezultatele alegerilor au fost cam aceleaşi. Ultimele alegeri au mai băgat în Parlament, cu un scor mare, un partid condus de un ruso-basarabean mincinos până-n măduva oaselor. Era să ajungă în Parlament şi-un partid condus de un cetăţean care dansa numai după cum îi cântau străinii, ba chiar era finanţat de străini. Altfel spus, micuţa republică a trecut cumva pe lângă o prăpastie mare, n-a căzut, dar aşa zişii proeuropeni încearcă s-o arunce în hău. Filat şi Plahotniuc îngroapă Republica Moldova. (V.L.)

Leave a Comment