Google

Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, ediția a X-a aniversară

Written on:iunie 8, 2021
Comments
Add One

Ajuns la ediția aniversară cu numărul zece, Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week aduce un concept inovator fiind integrat în Proiectul Cultural „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală”, proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

În contextul Anului Internaţional al Economiei Creative pentru Dezvoltare Durabilă 2021 Kasta Morrely contribuie ca prin acest proiect cultural, Iașiul, litoralul românesc și România să devină un punct central de atractivitate și referință în sectorul industriilor culturale și creative aducând în prim plan importanța sustenabilității domeniului modei.

Proiectul „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturalăîși propune să aducă performanță în industriile creative prin dezvoltarea structurată a noi forme de expresie artistică și contribuie la creșterea colaborării specialiștilor și artiștilor din domenii precum artele spectacolului de modă, design de modă sustenabilă, antreprenoriat creativ și educație nonformală. Proiectul contribuie la dezvoltarea capacității în industriile culturale și creative prin susținerea importanței formării specializate și calificărilor complementare.

Anul acesta are a loc ediția Aniversară a Festivalului Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week printr-un concept evolutiv, adaptat cerințelor actuale în promovarea brandurilor de modă.

În perioada 30 iunie – 1 iulie 2021 pe paginile facebook și instagram oficiale se va transmite Festivalul de modă digital Kasta Morrely Fashion Week ce cuprinde prezentări de modă și campanii de imagine ale brandurilor de modă autentică din România și străinătate filmate și fotografiate pe litoralul românesc și interviuri de specialitate în domeniu. În perioada 2-3 iulie 2021 va avea loc Festivalul de modă cu public Kasta Morrely Fashion Week, unde o selecție de branduri naționale și internaționale de modă autentică vor fi prezentate în cadrul mirific oferit de Palatul Oștirii din Iași.

Cele două evenimente profesioniste de modă se completează cu manifestări publice, seminare și activități de job shadowing dedicate modei sustenabile, antreprenoriatului creativ, industriilor culturale și creative.

Kasta Morrely este o asociaţie internaţională culturală, de apărare a drepturilor omului coordonată în totalitate de specialiști multi-calificați, ce militează activ pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii democratice prin promovarea competenţelor și calificărilor în toate sectoarele de activitate ale societăţii.

Coordonator proiect, Dr. Ana Hriscu

Doctor în Etica aplicată domeniului modei și Teatru de modă®

Președinte Executiv Asociația Kasta Morrely

Leave a Comment