Google

Festival unic în România: trei zile de spectacole cu artiști flașnetari

Written on:septembrie 13, 2014
Comments
Add One

flasnetari copyÎn perioada 12 – 14 septembrie, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează “Festivalul Internaţional al Muzicii Mecanice”. Manifestare unică în România, festivalul ajuns la a IX-a ediţie, propune punerea în valoare a unui patrimoniu tehnic de excepție – colecția de automate muzicale a Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

Participare internaţională
Timp de trei zile, festivalul va oferi publicului un program dens care va cuprinde expoziție de automate muzicale, târg de antichități și handmade, expoziție de bijuterii și accesorii de epocă, spectacole ale flașnetarilor, teatru, concerte, dans, animație, proiecții video, workshop pentru specialiști. Artiștii flașnetari vor concerta în fiecare zi, până seara, în grădina publică din Palas, iar sâmbătă dimineața, la Galeriile Anticariat Dumitru Grumăzescu.
Festivalul se va bucura de o participare prestigioasă din România și din țări precum: Franța, Germania, Cehia, Elveția, Republica Moldova și Norvegia.
Deschiderea oficială FIMM va avea loc vineri, 12 septembrie, ora 11.00, în holul   central al Palatului Culturii. Programul detaliat al festivalului se găsește pe www.muzeul-moldova.ro.

Revitalizarea patrimoniului
Festivalul Internaţional al Muzicii Mecanice se desfășoară în cadrul proiectului “Revitalizarea patrimoniului cultural prin Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – Ministerul Culturii, şi este organizat de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu Primăria Iași.

Leave a Comment