Google

Ferme de păsări şi animale pun în pericol sănătatea publică

Written on:iulie 24, 2016
Comments
Add One

Banca mizerie vanbet iul 2016 2 netÎn goana după profituri uriaşe patronii unor ferme de păsări din judeţul Vaslui au creat adevărate focare de infecţie la Banca, la Costeşti şi-n alte zone ale judeţului Vaslui .

Hoiturile putrezite şi-n putrefacţie aruncate la întâmplare la marginea localităţilor şi gropile de gunoi făcute ilegal pe câmpuri pun în pericol sănătatea publică în mai multe comune ale judeţului Vaslui. Patronii acestor ferme au cumpărat bunăvoinţa autorităţilor statului cu drept de control şi se comportă ca pe moşiile proprii.

Agenţia de Mediu Vaslui şi Direcţia de Sănătate Publică închid ochii la ilegalităţi care ucid oameni.

Am ilustrat şi-n ediţia trecută ilegalităţi criminale ce se petrec zi de zi în cel mai sărac judeţ al Uniunii Europene. La Banca, în apropiere de Bârlad gropile de gunoi săpate ilegal şi-n care putrezesc hoituri ori alte resturi ce provin de la ferme de păsări reprezintă adevărate focare de infecţie care pun în pericol sănătatea oamenilor din zonă. Oamenii revoltaţi spun că gropile sunt săpate de angajaţii societăţii Vanbet care deţine în comuna Banca ferme de păsări. În comuna Costeşti găsim o fabrică de nutreţ concentrat a societăţii Safir. Oamenii din zonă spun că aici se prelucrează tot felul de resturi de la fermele de păsări, unele se ard, iar altele apar pe câmpuri. Mirosul dar şi microbii care pleacă de aici depăşesc orice limite ar impune legislaţia în materie. Mai mult de atât oamenii spun că se lucrează în condiţii grele care le pot afecta sănătatea. Şi-n acest caz autorităţile statului nu comentează. De ce oare? Continuarea anchetei o citiţi în ediţia tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 27 iulie 2016.

Leave a Comment