FC Botoșani – CFR Cluj 1-0

FC Botoșani a primit vizita celor de la CFR Cluj, iar gazdele au reusit să se impună cu scorul de 1-0. Gazdele au câștigat la capătul unui meci de luptă. După o primă repriză fără evenimente, FC Botoșani a intrat mai montată de la cabine și a reușit să dea lovitura. Florescu a fost găsit excelent în careu de 6 m de către Benzar și a îndeplinit o simplă formalitate. Astfel, Botoșani a produs surpriza începutului de an. Gazdele au adunat 15 puncte în urma acesteii victorii și s-au apropiat la numai un punct de Dinamo. CFR a ratat ocazia de a se apropia de liderul FCSB. Clujenii sunt pe doi, cu 36 de puncte.

După acest meci Andrea Mandorlini a fost „măturat” de la cârma formației ardelene chiar dacă se dădea optimist după înfrângerea de la Botoșani. În locul său va sta pe bancă cel mai probabil Adrian Mutu.

FC Botoșani a obținut o victorie mare în fața CFR-ului, 1-0, succesul fiind al doilea în actuala ediție de campionat. În rest are nouă remize şi 11 înfrângeri. Eduard Florescu a marcat singurul gol al meciului care l-a propulsat pe prima poziție în clasamentul golgheterilor, alături de Florinel Coman. Ultima victorie pe teren propriu pentru Botoșani data din 20 mai 2023, atunci când s-a impus cu 5-1 în fața formației CS Mioveni.

Botoșaniul, cu un picior în liga a doua, l-a numit „principal” pe Bogdan Andone. Iar patronul Iftime nu s-a resemnat și a transferat jucători care pot trage la aceeași căruță. Obiectivul este clar: evitarea retrogradării. Altfel fotbalul la Botoșani va dispărea! FC Botoşani a jucat cu: R. Ducan – R. Benzar (81 C. Petro), R. Sadiku, A. Miron (cp), Al. Ţigănaşu – G. David (90+5 Z. Mitrov), V. Dican, I. Filip – Ed. Florescu (80 A. Caputa), M. Ilicic (46 L. Fulop), J. Kaprof (83 A. Dragu). 
AntrenorBogdan Andone.
CFR Cluj a jucat cu: R. Sava – A. Kresic, A. Ajeti, M. Ilie – Cr. Manea (cp / 89 V. Serebe), Durel Avounou (75 C. Deac), P. Tachtsidis, K. Muhar (83 A.Keita), P. Mamic (74 O. El Kaddouri) – P. Otele, D. Birligea.