Google

Fals procurat cu 200 de euro, descoperit la controlul de frontieră

Written on:decembrie 8, 2021
Comments are closed

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit un permis de conducere fals.

În data de 04 decembrie a.c., în jurul orei 12.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, cu datele sale de identificare.

În baza analizei de risc, au fost efectuate verificări specifice cu privire la documentul în cauză, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că  acesta nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Tânărul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în Franţa, prin intermediul unui cetăţean cunoscut pe o reţea de socializare, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 200 de euro, şi intenţiona să îl folosească pentru a se angaja mai rapid în Franța.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Persoană urmărită de autorităţile italiene, depistată la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au depistat şi predat autorităţilor competente un cetățean român, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, emis de autoritățile din Italia.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galați.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat faptul că pe numele acestuia era emisă, de autorităţile din Italia, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni contra persoanei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

 

Rulotă cu număr de înmatriculare fals,

descoperită în trafic de polițiștii de frontieră gălățeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești  efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a fost depistat în trafic conducând un ansamblu rutier format dintr-un autoturism și o rulotă  care avea aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare ce aparținea altui autovehicul.

La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pentru control, pe raza localității de frontieră Frumușița, județul Galați, un autoturism care tracta o rulotă, ambele având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare românești. Ansamblul rutier în cauză era condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza județului Galați.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au constatat că pe rulota în cauză erau aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare ce figurează atribuit unui alt autovehicul.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare,  la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun

Sorry, the comment form is closed at this time.