Google

Explozie de frumusețe și culoare la Vaslui

Written on:iunie 2, 2022
Comments are closed

Trei zile de culoare, zâmbet și frumusețe la Vaslui. A fost Sărbătoarea Florilor, o manifestare mai frumoasă anul acesta decât a fost vreodată. Luna mai, căreia i se spune în popor Florar, a fost plină de evenimente culturale la Vaslui. După festivalul Mai cu Folk a venit Sărbătoarea Florilor. A fost o manifestare de zile mari, o manifestare fără pereche, așa cum doar administrația locală condusă excepțional de inginerul constructor Vasile Pavăl știe să organizeze. Zeci de expozanți, producători mai mici sau mai mari de flori și material săditor, au venit în Piața Civică a Vasluiului ca să arate roadele muncii lor. Au venit mici producători dar și specialiști de la facultățile de profil, semn că manifestarea din Vaslui este renumită.

Mii de vasluieni și oaspeți au trecut prin Piața Civică pe parcursul expoziției. Fiecare a plecat de aici cu o amintire pentru că totul în jur era culoare și bucurie. Serbarea Florilor de la Vaslui a devenit cunoscută și apreciată la nivel regional, național și internațional. Anul acesta au particpat la Serbare Grădina Botanică din Iași, Facultatea de Horticultură din Iași, dar și expozanți din Republica Moldova. A fost o manifestare de zile mari, mai frumoasă decât ediția precedentă, iar ediția viitoare va fi și mai frumoasă, pentru că este în obiceiul administrației locale vasluiene să tindă spre perfecțiune.

În acest context înflorit e bine de menționat că numărul șantierelor deschise în Vaslui este mare și bate orice prognoză. Se lucrează pe strada Traian, o arteră foarte importantă a municipiului Vaslui, se lucrează în cartierul nou Delea, unde lucrările de modernizare sunt pe final, se lucrează în fostele suburbii, se lucrează în alte cartiere ale orașului, Bazarul și Târgul Auto vor fi date în folosință peste vreo lună și multe alte investiții mai mici sau mai mari completează tabloul modernizării municipiului Vaslui. Se lucrează în paralel, așadar, la modernizarea în continuare a municipiului reședință de județ, dar și la promovarea frumuseților locului prin acțiuni culturale de amploare. Acestea sunt roadele de excepție ale eforturilor din ultimii ani ale administrației locale, pe care le culeg toți vasluienii și oaspeții acestui minunat oraș.

Sorry, the comment form is closed at this time.