Google

Exministrul Transporturilor Relu Fenechiu nu a acoperit ţeapa dată statului!

Written on:iulie 28, 2015
Comments
Add One

Relu-Fenechiu netFostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, ştie cel mai bine lecţia de prădat bugetul ţării. Aflat în spatiile gratiilor, după ce a primit o condamnare cu executare în dosarul în care a creat un prejudiciu statului român de peste 5,5 milioane de lei, fostul liberal nu a achitat niciun ban, din suma stabilită de instanţa de judecată. La executarea silită au fost depuse până acum mai multe contestaţii, iar una dintre acestea vine de la soţia lui Fenechiu, care pretinde jumătate din averea fostului ministru. “Fenechiu nu a achitat voluntar nicio sumă de bani din cea stabilită de instanţă, în sarcina sa. La această dată sunt în curs mai multe proceduri de executare silită asupra bunurilor sale şi ale celorlalte persoane obligate în solidar. Pe rolul instanţelor de judecată sunt mai multe cauze având ca obiect contestatii la executare (inclusiv partjul bunurilor comune)”, spun surse oficiale

Pe lângă faptul că n-au achitat vreo sumă în contul ţepei date statului, fraţii Fenechiu mai vând câte ceva din imensa avere pe careo deţin. Aflaţi în Penitenciarul Vaslui, unde execută o pedeapsă de cinci ani de închisoare în acelasi dosar, fraţii Fenechiu au decis recent să vândă un imobil, aflat în propietatea firmei ENGEKO (unde cei doi sunt acţionari), cu suma de 90.000 de euro, potrivit unei hotărâri a acţionarilor, care a fost publicată pe 20 iulie 2015, în Monitorul Oficial. De efectuarea operaţiunii s-au ocupat soţia fostului ministru, Mariana Fenechiu şi Sidonia Teodorina Fenechiu, mandatate în acest sens de cei doi.

În 30 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut pedeapsa dispusă, în 12 iulie 2013, în cazul fostului ministru şi deputat PNL, Relu Fenechiu, acesta având de executat cinci ani de închisoare. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu.
Cei doi îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Vaslui, fiind transferaţi, în februarie, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, odată cu schimbarea regimului de detenţie, din închis în semideschis.

Leave a Comment