Google

Excedentul bugetar a fost împărțit la școli, modernizare străzi, locuințe prin ANL, sport, cultură

Written on:octombrie 30, 2018
Comments
Add One

Aplicând o politică ambițioasă de dezvoltare, indiferent de cine a fost la guvernare, administrația locală vasluiană a reușit să aplice un program amplu de investiții care continuă cu obiective de interes major pentru comunitate.

Excedentul bugetar de peste 7 milioane lei a fost direcționat recent către învățământ, asfaltare străzi, Bazar și Târg auto, Clubul Sportiv Municipal, apă și canalizare și alimentare cu energie electrică în unele zone. Programul de investiții publice în Vaslui continuă, iar anul viitor se anunță și mai greu în această direcție având în vedere că vor intra la asfaltare alte și alte străzi din oraș. La ultima ședință a Consiliului Local Vaslui, primarul a vorbit de stadiul anumitor lucrări, de repartizarea excedentului bugetar și despre investițiile multianuale. Nu a fost uitat nici proaspătul înființat Club Sportiv Municipal Vaslui. Consiliul local a aprobat achiziționarea unui microbuz destinat deplasărilor pe care le fac sportivii clubului. De menționat că la Clubul Sportiv Municipal Vaslui funcționează mai multe secții și toate ramurile sportive sunt sprijinite de administrația locală pentru că performanța înseamnă promovarea orașului.

„Suntem într-o etapă intermediară, avem investiții în derulare, eu sper să-și facă treaba la timp constructorii, pentru că altfel îi penalizăm. Mulți întreabă de Bazar, eu pot să vă spun că avem contract de execuție pe 36 de luni, contractul n-a fost reziliat și constructorul s-a angajat că va termina lucrarea în termenul stabilit. Referitor la Clubul Sportiv Municipal, pot spune că am pășit cu dreptul, avem copii și tineri de valoare pe care-i sprijinim. Performanța înseamnă imaginea orașului nostru. În 2019 avem echipa de handbal în liga națională iar celelalte secții au rezultate bune. Tocmai din acest motiv am propus achiziționarea unui microbuz pentru deplasările sportivilor”, a spus printre altele primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl.

La împărțirea excedentului bugetar învățământul vasluian a primit peste 1,2 milioane lei. Liceul Mihail Kogălniceanu a primit 117.000 lei pentru amenajarea amfiteatrului, Școala gimnazială Constantin Motaș a primit 325.000 lei pentru schimbarea acoperișului, Liceul Emil Racoviță a primit 500.000 lei pentru acoperișul școlii și al sălii de sport, iar sume mai mici au primit alte școli din municipiu pentru întocmirea documentației necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu sau pentru alte achiziții necesare. La capitolul dezvoltare s-au alocat aproape 2,4 milioane lei pentru amenajare platformă bazar și târg auto, rețea de apă, canalizare menajeră și pluvială pe strada Gh. Lazăr și alimentare cu energie electrică locuințe individuale și colective, inclusiv iluminat public pe străzile prof. Vasile Cataramă, Aurel Vlaicu, general Vasile Milea și Ion Adam.

Peste 3,2 milioane lei s-au alocat la infrastructură. E vorba de lucrări în zona de locuințe Gară IV, zona 13 Decembrie și zona cuprinsă între strada Costache Negri și strada Hușului. Aici se face sistematizarea pe verticală și se reabilitează elementele arhitecturale. Pe scurt așa s-a împărțit excedentul bugetar existent la 30 septembrie, iar în 2019, speră primarul Vasile Pavăl, se va intra cu un excedent mult mai mic. Reportajul pe larg îl citiți în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 31 octombrie 2018.

Leave a Comment