Google

EuroDEMOS promoveaza valorile sportului

Written on:ianuarie 27, 2018
Comments
Add One

În perioada ianuarie – februarie 2018 la Iași Asociația EuroDEMOS organizează o serie de workshopuri adresate copiilor, tinerilor, parinților, profesorilor, antrenorilor. Acestea sunt activități incluse în proiectul internațional “Get Addicted to Sport Values”, proiect desfășurat în perioada 01 ianuarie 2017 – 30 iunie 2018, proiect în cadrul căruia Asociația EuroDEMOS este partener. Proiectul este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+ Sport.

Proiectul urmărește să promoveze valorile sportului ca o modalitate de dezvoltare a atitudinilor pozitive pentru tânara generație.

Proiectul va implica sute de tineri europeni prin numeroasele sale activități dintre care: traininguri internaționale, workshop-uri, conferințe, campanii de constientizare, campionate și competiții sportive adresate cetățenilor și un eveniment amplu denumit generic „Orașul sportului”.

Asociația EuroDEMOS implementează în cadrul proiectului la Iași și următoarele activități:

  • campanie de conștientizare a valorilor sportului,
  • cercetare locală privind sportul: etică și valori,
  • Cupa Societății Civile care va include competiții și dezbateri,
  • conferință finală de prezentare publică a rezultatelor proiectului.

Impactul proiectului la nivel internațional este asigurat prin dezvoltarea activităților de către cele 10 instituții partenere din cinci state europene. Partenerii proiectului “Get Addicted to Sport Values” sunt: ITALIA – TDM 2000 International, Primăria Bari, Federația italiană de atletism, ROMÂNIA – Asociația EuroDEMOS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, TURCIA – Primăria Istanbul, Școala gimnazială Ihsan Zakiroglu, MALTA: TDM 2000 Malta, Asociația de fotbal pentru tineret, GRECIA: Direcția regională de învățământ primar și secundar din Creta.

Proiectul a fost dezvoltat ca o continuare a proiectului Asociației EuroDEMOS Societatea Civilă – un Actor Fair Play al Uniunii Europene (Civil Society – a Fair Play Actor of European Union), finanțat cu spijinul Comisiei Europene prin Programul Erasmus+ Sport, în cadrul căruia organizația TDM 2000 Internațional din Italia a fost partener.

EuroDEMOS este o asociație de apărare a drepturilor omului, şcoală alternativă de implicare, formare şi afirmare la nivel internațional a tinerilor lideri de opinie, prin intermediul proiectelor aplicative de interes european, cu activitate voluntară constantă de 27 de ani.

Prioritar, în ultimii 14 ani de activitate la nivel internațional EuroDEMOS s-a specializat pe politicile europene în domenii precum: voluntariat, tineret, cetățenie activă, educație și formare profesională, sport la nivel de mase, antreprenoriat, antreprenoriat social, egalitatea de șanse, educație civică ș.a.

Leave a Comment