Google

EuroDEMOS investește constant în tineri

Written on:august 3, 2020
Comments
Add One

„Promovarea dezvoltării comunităţii şi a societăţii civile prin implicarea, formarea şi afirmarea cetăţenilor cu vocaţie de lideri de opinie în domeniile de interes cetăţenesc” este misiunea Asociației EuroDEMOS. Misiune de actualitate și necesară și acum la 30 de ani de la fondarea asociației.

Până la a-i da comunității liderii EuroDEMOS a dezvoltat programul de leadership adresat tinerilor. Programul este unul complex și de durată, având ca finalitate descoperirea domeniului vocațional. Astfel, profitând de vară și timpul liber adus de această perioadă de vacanță membrii EuroDEMOS au intensificat activitățile din cadrul programului „Puterea comunității”. Programul este unul de tradiție și include în condițiile actuale în principal activități organizate în mediul online.

Este binecunoscut faptul că nivelul de analfabetism funcțional a depășit 50% din populația României. Este dovedit științific că analfabetismul funcțional poate fi combătut prin educație non-formală până la 15 ani cu succes maxim și după 15 ani cu un succes rezonabil.

„Tinerii membri EuroDEMOS sunt avizi de cunoaștere și dornici să beneficieze de programe de calitate pentru descoperirea, formarea, exersarea abilităților și aptitudinilor personale. Arta conducerii fascinează la vârsta tânără. Aceasta fascinație se definește prin procesul  complex al tehnicilor de leadership, care cuprind participarea oferită prin mijloace necoercitive (o participare liber consimțită), având ca finalitate conturarea obiectivelor la o vârstă tânără. Liderii au încredere în forțele lor proprii și generează încredere celorlalți, inspiră și stimulează membrii grupului sau societății.

Trainingurile sunt structurate în module informative și  activități practice aplicative. Tinerii înscriși la program sunt organizați pe echipe cu un număr redus de participanți simultan pentru respectarea regulilor de protecție și siguranță cerute de condițiile actuale, reguli impuse de evoluția pandemiei cauzate de virusul SARS CoV2 – COVID19.

Din agenda programului fac parte și cursuri de identificare a stilurilor de leadership, cursuri de comunicare și luare a deciziilor, de dezvoltare a abilităților de lucru în echipă etc.

Întreg programul are la bază motto-ul Excelenței Sale Dr. Morel Bolea – Președinte al Asociației EuroDEMOS: „Spiritul voluntar este atributul vocației de lider,” (a declarat Ana-Cristina Zacornea – Președinte Executiv EuroDEMOS)

Rezultatele eficienței programului sunt confirmate de foștii voluntari EuroDEMOS care sunt astăzi tineri cu studii la instituții de renume sau persoane care excelează în domeniile lor vocaționale descoperite în timpul acestor traininguri.

Viitorul comunității se formează în timp cu investiție de inteligență, dedicație și onestitate! Voința, responsabilitatea, consecvența și respectul față de onoarea respectării cuvântului dat stau la baza reușitei fiecărui viitor lider.

Formatorii multi-calificați, cu o experiență și expertiză internatională impresionantă, inclusiv în domeniul formării tinerilor, pot fi contactați de tinerii interesați să se formeze pentru o viață lipsită de griji accesând pagina de facebook a Asociației EuroDEMOS.

În concluzie, într-o societate democratică indiferent de perioadele dificile prin care trece o națiune spiritul comunitar întărește moralul cetățenilor prin contribuția la formarea capacității tinerilor pentru a construi un viitor prosper.

Leave a Comment