Festivalul concurs Mai cu Folk a reunit pe scena din celebrul Parc Copou din Vaslui tinere talente din România și din străinătate. Au cântat și au încântat publicul copii și tineri îndrumați de instructori care fac munca din pasiune. O prestație deosebită și o prezență aparte a fost ansamblul Mini Folk de la Școala Mihail Sadoveanu din Vaslui, instruit de profesoara Mihaela Fluieraș. Implicarea în actul didactic, pasiunea pentru frumos și grija pentru viitorul copiilor, se văd mereu în orice activitate inițiază acest cadru didactic implicat profund în profesia domniei sale. În peisajul cețos al învățământului românesc mai sunt oameni implicați, oameni care fac din munca didactică un scop în viață, iar asta dă speranțe că viitorul e pe mâini bune.

Spuneam că într-o sâmbătă de mai a început festivalul concurs Mai cu Folk organizat de Primăria Vaslui. Numai ce începuse să lumineze mai cu puetere soarele de primăvară și festivalul, unicat în zonă, ba chiar și-n România, a început. Emoțiile copleșeau atmosfera frumoasă de primăvară. Copii și tineri, tremurând de emoție, așteptau să încânte publicul prezent. Festivalul a început cu categoria individual. Au urmat ansamblurile. Erau ca niște buchete de flori îmbujorate de razele soarelui de primăvară.

O prezență aparte a fost ansamblul Minifolk Junior. Profesoara Mihaela Flueraș învață copiii să cânte la chitară din pasiune. Probabil a fost singurul profesor pentru învățământul primar care a avut ansamblu în concurs. Restul erau instructori profesioniști care veneau de la școli private de muzică. Făcând repetiții numai câte o oră pe săptămână, după orele de curs, copiii de la ansamblul Minifolk Junior și profesoara lor au avut o prestație deosebită, clasându-se pe locul 3 într-o competiție în care au intrat ansambluri și interpreți individuali instruiți la școli private de muzică.

Mai spunem doar că astfel de oameni merită aprecierile tuturor, pentru că se implică în creșterea armonioasă a viitoarelor generații. Într-o societate în derivă, marcată de scandaluri și mizerii, oameni care fac munca din pasiune și copii care întrețin speranța într-un viitor frumos, normal, reprezintă pata de culoare, reprezintă viața adevărată. Pe larg în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.