Google

Ei şi-au triplat salariile iar poporul poate să moară…

Written on:august 26, 2015
Comments
Add One

pontaPreşedintele, premierul şi demnitarii, şi-au crescut exponenţial salariile. ~n ţara în care un funcţionar dintr-o primărie sau un angajat al sistemului social merge acasă lună de lună cu 750 lei în buzunar, preşedintele nu poate trăi decât cu vreo 20.000 lei lunar, iar premierul cu vreo 15.000 lei lunar. Preşedintele şi premierul şi mulţi alţi demnitari, care şi-au crescut de 3-4 ori lefurile sunt întreţinuţi de stat (casă, maşină, consilieri, şofer şi altele toate sunt plătite de stat, adică de popor), iar funcţionarul trebuie să trăiască el şi familia lui doar cu 750 lei lunar, fără să aibă alte beneficii din partea angajatorului (statul). Şi unul şi altul muncesc la stat. Primii mai beneficiază şi de şpăgi de milioane euro, de colaborări cel puţin suspecte cu universităţi, unde-s „profesori” că doar şi-au luat doctorate tipărite peste noapte pe lucrări copiate de la alţii, de contracte cu statul, prin firmele proprii, care-s trecute pe alte rude, prieteni etc, deci au venituri de aproape că nu le pot socoti. Şi tot ei şi-au făcut lefuri de neimaginat pentru un cetăţean onest care s-a pregătit asiduu şi munceşte cât doi.

De la 1 iulie angajaţii de la Guvern şi de la Cotroceni primesc salarii uriaşe în raport cu ceilalţi truditori din ţara asta. Lefurile slugilor de prin Guvern şi Preşedinţie au crescut cu până la 70%. Creşterea a fost implementată printr-o ordonanţă aprobată de Parlament. „Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, se arată în ordonanţă.

Vă mai amintiţi că atunci când a fost vorba de creşterea alocaţiilor pentru copii de la 40-50 lei la 80 lei Ponta însuşi a spus că o să vadă de unde găseşte banii necesari? Şi efortul financiar bugetar este incomparabil mai mic în raport cu majorările salariilor demnitarilor. Dar pentru ei s-au găsit bani în câteva zile!

La fel se întâmplă acum când pentru medici, oamenii care se ocupă de sănătatea naţiei abia s-au găsit nişte promisuni de majorare a salariilor. Şi pentru că suntem români, toţi ceilalţi bugetari au sărit că vor şi ei. Un „miliţian” de ţară, care are atâtea clase cât trenul şi care primeşte acum de la stat o leafă de două ori mai mare decât a unui medic urlă că nu concepe ca el să nu aibă leafa majorată la fel ca la medici. Sau mai mult. Aşadar, pe lângă faptul că Guvernul îşi bate joc de sănătatea şi educaţia naţiei şi în interiorul sistemului bugetar apar lupte sterile, provocate de nişte seminanalfabeţi care într-un stat normal nu contează. Ce, fără un „miliţian” sau doi nu merge ţara înainte, nu se dezvoltă? Dar fără medici mai există poporul? Sau fără profesori ţara mai are vreun viitor?

Sătui de minciuni şi-n ciuda promisiunilor premierului medicii se pregătesc de grevă. Pentru că sunt nemulţumiţi de creşterea salarială dată de Guvern, doctorii au început să strângă semnături pentru declanşarea unei greve, în sistemul sanitar. Prima ar urma să aibă loc pe 1 septembrie. Concret, medicii cer alocarea unui procent mai mare din PIB pentru sănătate. Doctorii nu vor să lucreze mai mult de 48 de ore, pe săptămână, cum prevede legea europeană. Această directivă se încalcă, însă, frecvent în ţară din cauza deficitului de personal din sistemul medical.

Totodată, medicii nu vor să se mai impoziteze banii pentru gărzile care sunt efectuate şi vor să fie incluse ca vechime în muncă şi cheltuielile cu transportul să fiu decontate.

Concluzia e tristă. Cetăţenii cu venituri mici vor muri pentru că nu au bani de medicamente, iar medicamente nu se găsesc în spitalele publice, în timp ce „ei” îşi umflă lefurile chiar dacă au averi considerabile. Ăsta-i capitalismul înţeles de muhaielele care au condus şi conduc ţara de un sfert de secol…

Leave a Comment