Google

Educație pentru timpul liber

Written on:august 11, 2019
Comments
Add One

Toată lumea știe că vacanța de vară aduce cu ea mult timp liber pentru copii și tineri. Puțină lume știe că timpul liber poate fi trăit la maximum dacă beneficiezi de o educație specifică. Activitățile de timp liber sunt de interes pentru formatorii Programului de leadership Kasta Morrely. Astfel, pentru perioada de vară Programul include o serie de activități care să contribuie la dezvoltarea creativității, capacității de lucru în echipă, conturarea unei atitudini dinamice, incluzive copiilor și tinerilor participanți la Program.

Prima lună de vacanță a inclus două cantonamente, educație cinefilă și echitație.

Agenda ”Cantonamentului estival de leadership Kasta Morrely” a inclus activități educative precum: Teatru de modă®, dans sportiv, norme de politețe și eleganță comportamentală, concursuri educative, spectacole de evaluare finală.

Întrucât în ziua de astăzi petrecerea timpului de autoizolare în fața ecranelor (PC, TV, telefon etc.) este binecunoscută, educația audio-vizuală a copiilor și tinerilor este foarte importantă. În program au fost dedicate ore și acestui tip de activitate având la bază faptul că mersul cu un scop la cinema este una din cele mai frumoase activități și creează cadrul propice pentru a discuta diverse subiecte, contribuie la deschiderea către lume, renunțarea la prejudecăți și totodată poate contribui la dezvoltarea comunicării și întărirea unui spirit critic.

Echitația ajută la controlul echilibrului, coordonarea mișcărilor, concentrare, adoptarea unei poziții frumoase a corpului, întărirea musculaturii spatelui, autodisciplină, atenție la lumea înconjurătoare și nu în ultimul rând menținerea unei stări bune de sănătate fizică și psihică. Formatorii multi-calificați Kasta Morrely au implicat copii, tineri și părinți interesați în activități specifice la Centrul de Echitație din Voinești-Miroslava.

Luna în curs continuă activitățile cu specific educativ și cultural. Astfel, copiii și tinerii implicați în Program vor beneficia de vizitarea unor obiective istorice și turistice din zona Moldovei precum: Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Putna, Muzeul Apelor – Fălticeni, Atelierul de Ceramica Marginea etc. Acest tip de activitate atractivă facilitează educațional acumularea de noi cunoștințe, responsabilizarea față de mediu, informarea corectă privind istoria, cultura și importanța turismului.

Pentru cei interesați să beneficieze pe durata vacanței de vară de programe educaționale atractive pentru copii, coordonate de specialiști multi-calificați pentru această activitate specială, pot accesa paginile de facebook ale Asociației Kasta Morrely și Programului de Leadership pentru Copii Kasta Morrely Kids.

Leave a Comment