Google

Educația culturală, soluție anti-bullying în rândul tinerilor

Written on:noiembrie 23, 2020
Comments
Add One

Asociația culturală și de apărare a drepturilor omului Kasta Morrely vă invită la expoziția de fotografii Capturi culturale pentru atitudini sociale. Expoziția de fotografii este prezentată la Palatul Culturii Iași în Holul Central, și poate fi vizitată în perioada 21 noiembrie – 05 Decembrie 2020.

Expoziția de fotografii este o activitate importantă a  proiectului de tineret “Educația culturală, soluție anti-bullying în rândul tinerilor”. Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Iași. Partenerii proiectului sunt Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași și Opera Națională Română Iași. Proiectul se desfășoară în perioada  septembrie – decembrie 2020 în Municipiul Iași.

Expoziția de fotografii este realizată integral de tineri pasionați de arta fotografică și cuprinde fotografii realizate în contextul istoric și cultural al Municipiului Iași, ce promovează mesajul Anti-bullying prin implicare culturală.  Deschiderea expoziției a cuprins prezentarea proiectului și activitățile implementate, prezentarea fotografiilor și mesajului transmis de către tinerii participanți la expoziție comunității.

Expoziția de fotografii Capturi culturale pentru atitudini sociale atrage atenția privind pericolul social al bullying-ului în rândul tinerilor reprezentând un cadru benefic de exprimare prin mijloace vizuale de impact în promovarea valorilor culturale şi morale necesare creșterii  motivației tinerilor de a se implica activ în activități importante de educație culturală.   Expoziția de fotografii își propune un impact pozitiv asupra tinerilor direct implicați în materializarea acesteia, prilej de dezvoltare a creativității și abilităților sociale. Creșterea numărului de tineri motivați prin informarea oportunităților de evidențiere a valorii personale oferite de implicarea în activități culturale, sensibilizează atitudinea activă contribuind la combaterea nocivității fenomenului de bullying.

Proiectul „Educația culturală, soluție anti-bullying în rândul tinerilor” cuprinde și activități precum:

  • Campanie de promovare a participării în activități culturale în rândul tinerilor cu mesaje motivaționale anti-bullying: Implicarea culturală combate bullying-ul în rândul tinerilor.
  • Seminarii interactive în școli cu metode non formale și dialog cu reprezentanți de la instituții culturale.
  • Vizită de studiu în instituții reprezentative pentru viața culturală a Iașului precum Palatul Culturii Iași și Opera Națională Română Iași.

 

Kasta Morrely este o asociaţie internaţională culturală, de apărare a drepturilor omului coordonată în totalitate de specialiști multi-calificați, ce militează activ pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii democratice prin promovarea competenţelor și calificărilor în toate domeniile societăţii. Kasta Morrely este recunoscută ca organizație exemplu de bune practici la nivel european pentru proiectele sale internaționale de training care fac parte din programul pe termen lung necesar formării calificate de viitori lideri europeni.

Leave a Comment