Google

E riscant să faci pe … că s-ar putea să rămâi așa

Written on:iulie 30, 2019
Comments
Add One

Pamflet

Un frustrat, consilier local în Consiliul Local Vaslui face scandal dar numai pe bani publici. Opoziția e „tare ca untul la soare” în CL Vaslui.

O ședință normală de Consiliu Local a fost transformată de un consilier local într-un teatru ieftin. Omul s-a cumințit pe loc atunci când a auzit că poate să rămână fără indemnizația de ședință care înseamnă vreun sfert dintr-un salariu minim pe ecomie. Acești bani din truda celor mulți îi încasează degeaba un consilier local cum este acest individ, dar e democrație și democrația costă. Dovada că liberalul Marius Arcăleanu, candidat la fotoliul de primar unde a luat vreo duzină de voturi că și rudele l-au renegat știind cât de „capabil” este, vine la ședințele Consiliului Local doar pentru indemnizația de ședință stă în schimbarea de atitudine. Când s-a vorbit în plenul Consiliului Local despre faptul că Arcăleanu poate să rămână fără indemnizația de ședință a tăcut mâlc și a rămas la ședință.

Fiecare comunitate are uscăturile ei. Grav este când aceste uscături ajung din greșeală, aleși sau numiți, prin funcții publice. Astfel de specimene, care dau numai din gură, erau promovate prin anii ’60 în fruntea Cooperativelor Agricole de Producție (CAP). Singura calitate pentru a deveni șef de CAP era să vorbești mult și fără rost. Mai târziu și la CAP s-a schimbat situația. Din păcate, democrația sau așa zisa democrație scoate tot ce este mai rău în față. E vorba de unii aleși locali. Au fost puși pe liste de partid pentru că vorbesc mult și fără vreun rost. Păcat că-n anul de grație 2019 se repetă situații din 1960.

Ajunși acolo, acești frustrați și nepregătiți, ca să nu le spunem pe nume, adică semianalfabeți, consumă timpul altora cu tâmpeniile proprii. Mai grav de atât este că loazele sunt plătite din banii poporului pentru a „prinde fluturi”.

„Ferească Sfântu’ să ajungă ăsta primar”, spunea un cetățean din Vaslui vecin cu Marius Arcăleanu, circarul de serviciu în Consiliul Local Vaslui. La fiecare ședință acesta face acuzații, amenință cu plângeri penale pe toți, jignește, de parcă n-ar fi în „toate mințile”, cum spune blând moldoveanul. Dacă asta înseamnă opoziție, apoi lumea e cu fundul în sus. Un sfat de la glumețul de serviciu pentru marele opozant Arcăleanu: e riscant să faci pe… că poți să rămâi așa. Ar mai fi ceva. Un consult psihiatric pe bune pentru toți care se înscriu în cursa electorală e bine venit. (Informatorul de serviciu)

Leave a Comment