Google

E imposibil ca totul să se facă din pixul lui Ghinea, numai România și Italia s-au împrumutat

Written on:iulie 18, 2021
Comments
Add One

Președintele PSD arată negru pe alb cum au negociat pnl-usrplus-udmr banii europeni împotriva românilor. „Am vorbit și la Bruxelles, mai avem foarte puțin timp, respectiv un an și jumătate să mai luăm granturi de 14 miliarde de euro. Care e prioritatea Guvernului? Prioritatea PSD ar fi întâi să atragă granturi și apoi te gândești dacă mai împrumuți această țară. Oricum am ajuns la cea mai mare valoare de împrumut”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că Executivul a susținut până acum salarii, pensii și absolut tot din împrumuturi. „Ai făcut cele mai mari împrumuturi din UE, ai făcut cea mai mică inserție de capital în economie – 2,4 din PIB – împrumuturi cu dobânzi de 10 ori mai mari decât UE. Germania a luat împrumuturi pe negativ. Asta ca să înțelegem proporția. Ai ajuns la aproape două miliarde de euro dobânzi anuale, cu o datorie publică imensă”, a mai afirmat Ciolacu.

O altă nemulțumire obiectivă este faptul că România nu a obținut niciun ban prin PNRRR pentru irigații.

„Cum să vii de la Bruxelles pe PNRR cu zero euro pe irigații”, a exclamat președintele PSD.

Totodată,  Ciolacu a dezvăluit că a vorbit cu premierul Spaniei și l-a felicitat pentru că i-a fost aprobat PNRR de către Comisia Europeană.

„În Spania deja vine avansul. Nu se poate totul din pixul lui Ghinea, el hotărăște ce și cum. Niciunde în Europa nu există așa ceva. De ce ne împrumutăm? Două state au depus pentru împrumut: România și Italia, Italia având altă filosofie și altă coerență”, a conchis Ciolacu.

Leave a Comment