Google

După ce au oprit PNDL mai bine de un an, Orban și Câțu au revenit la ideea lui Dragnea

Written on:septembrie 8, 2021
Comments
Add One

Doi ani a fost suspendat PNDL. Zeci de comunități locale au ărmas fără o sursă de finanțare pentru multe investiții necesare. Înainte de a se opri PNDL multe comunități locale s-au asociat pentru a reuși să realizeze aducțiuni de gaz metan. Prin PNDL s-au derulat investiții în toate localitățile patriei. Fără un program național de dezvoltare cele mai multe comunități locale din Moldova și din România sunt ținute în sărăcie. Până și comuniștii au avut strategii de dezvoltare pentru fiecare sat și oraș. „Dreapta unită” însă taie toți banii de la investiții și-i duce pe consultanță, adică pe hârtii fără valoare, care îmbogățesc „băieții deștepți”. „Avem proiectul cu aducțiunea de gaz metan. Se lucrează la proiectul tehnic. Avizele durează foarte mult și sunt destul de scumpe. Cred că vom  reuși cu gazul metan. E o perioadă mai grea pentru investiții publice. A fost desființat PNDL, iar prin acest program, comuna noastră a derulat câteva investiții deosebit de importante. Avem spre finalizare dispensarul din Albești. Cred că anul acesta va fi imposibil să începem alte investiții mari, dacă nu se alocă bani de la Guvern. Am căutat pe plan local să facem ceea ce reușim”, spunea în urmă cu vreo două luni primarul comunei Albești din județul Vaslui, Romeo Iftene.

„Pregătim pentru asfaltare 26 de străzi. În mai încep lucrările. După ce asfaltăm și aceste străzi, vom avea peste 90% dintre drumurile de interes local asfaltate. În mandatul acesta nu mai vreau să fie om în comună care să iasă din curte și să calce pe piatră, toți să meargă pe asfalt. Nu vorbim de pământ că nu mai avem drumuri de pământ. Gradul ridicat de confort și civilizație atrage oameni din Bârlad sau din altă parte. Mulți vin și se stabilesc aici. Lucrăm acum la proiectul cu gazul metan. Valoarea proiectului este de 5,5 milioane lei. Prin Fondul de Dezvoltare inițiat de Guvern se vor finanța astfel de lucrări. Va veni și gazul metan la Ivești pentru că e dorința oamenilor”, spunea în primăvara anului 2019 primarul Dumitrache Nistor de la Iveștii Bârladului.

Fondul de Dezvoltare a murit odată cu căderea guvernului PSD. Au murit și investițiile mari ce s-ar fi derulat prin FDI. Astfel de Fond are Ungaria, are Polonia și multe alte țări care sunt conduse de oameni care lucrează pentru poporul care i-a ales. „Dreptacii uniți” au omorât Fondul pentru că era creația lui Dragnea și a PSD. Problema „dreptacilor uniți” e că ciuma roșie chiar a mai realizat investiții publice în folosul oamenilor, dar ei de aproape doi ani împrumută miliarde euro în numele României și banii dispar ca prin magie, iar ei se bat pe funcții și pentru căpătuiala proprie. S-a ajuns la vorba românului dinaintea alegerilor: „ votăm tot pe aceștia că sunt sătui, dacă vin alții mai flămânzi fură mai mult”. În 2020 românii au votat relativ bine, dar Iohanis a făcut ce a vrut din România și din voturile oamenilor încălcând Constituția. Rezultatul se vede. Prețurile au explodat, investițiile publice au fost tăiate, veniturile au fost înghețate sau reduse considerabil, Moldova e tot fără autostradă, dar cei care au protestat pentru autostradă au primit funcții la stat că doar l-au ajutat pe baronul de Suceava.

Leave a Comment