Google

Droguri ascunse într-un flacon de medicamente descoperite la controlul de frontieră

Written on:decembrie 8, 2021
Comments are closed

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana), ascunsăîntr-un flacon de medicamente aparţinând unui tânărcu cetăţenie română şi Republica Moldova.

În data de 06 decembrie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani,pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă regulată pe relaţia Bălţi-Timişoara.

În baza profilului de risc, poliţişti de frontierăîmpreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor, ocazie cu care a fost descoperităasupra tânărului, ascunsă într-un flacon de medicamente, o cantitatea de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilăa face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana).

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţineşi aobţinut-o prin mărunțirea unei plante de canabis pe care a crescut-o într-un ghiveci, la domiciliu, pentru consum propriu.

Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor detentativă laintroducerea în țară de droguri de risc, fără dreptşideținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, cazul fiind preluat de către specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoşani.

Băut la volan cercetat pentru ultraj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de  Frontieră Botoşani au depistat în trafic un bărbat care a refuzat recoltarea de mostre biologice, deşi emana o puternică halenă alcoolică în timp ce se afla la volan.

Pe timpul efectuării cercetărilor, bărbatul a adresat insulte, injurii și amenințări polițiștilor de frontieră, fapt pentru care este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

În data de 07 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, o patrulă a poliţiei de frontieră de la Serviciului Teritorial al Poliţiei de  FrontierăBotoşani – I.T.P.F. Iași aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România,ce circula pe DN29D dinspre localitatea Cucuteni către localitatea Ştefăneşti, judeţul Botoşani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost sesizată Poliţia Oraşului Ştefăneşti,în vederea testării cu aparatul etilotest.

Pe timpul efectuării cercetărilor bărbatul a devenit agresiv, aducând injurii, expresii jignitoare şi ameninţări polițiștilor de frontieră.Totodată, acesta a refuzat categoric testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sorry, the comment form is closed at this time.