Google

Dreapta-stânga…. goool!

Written on:iulie 15, 2014
Comments
Add One

caric politica limba 1 color netPSD nu are adversar, nu pentru că ar fi cei care luptă pentru dezvoltarea țării, ba dimpotrivă, dacă ne aducem aminte că tot PSD a vândut rezervele de petrol ale României, băncile, a distrus agricultura…, dar alții nu mai există în România. Dreapta care se chinuie chipurile să se unească e doar o poveste frumoasă. Cine să facă opoziție? Cei care au intrat pe ușa din dos în parlament și nici scaune nu aveau de stăteau pe taburete? Să fim serioși. Așadar nimic nou sub soare, deci n-ar mai fi multe de spus, însă trebuie să ne distrăm aruncând un ochi spre „’naltele” activități de săptămâna trecută ale semianalfabeților de prin politică.

Începem cu prietenul nostru mai vechi, senatorul Marian, zis pufulete. Apropo de pufulete, nu e un cuvânt jignitor conform dicționarului explicativ al limbii române și vine de la faptul că dl Dan a făcut sau poate mai face pufuleți. Asta după ce a fost și el mic, dar mic vânzător pe o măsuță pliantă, la începuturile democrației. Spuneam de dl Dan, acesta a fost obligat să se asocieze cu cel mai slab șef al liberalilor vasluieni din toate timpurile. Ce l-a recomandat vreodată pe Ciurariu ca șef de partid n-am prea înțeles. Dar șefu-i șef și-n pielea goală! Iar omu’ a nominalizat în funcții de conducere numai „personalități” ale urbei vasluiene care nici măcar nu-s de-ai locului. Revenind, la Vaslui și-au dat mâna pentru a face un pooooool de dreapta puternic, tusea și cu junghiul, arbitrați de un „mare” om de litere, originar de pe la marginea județului. Ce va ieși din PDL-PNL Vaslui? Teoretic aproape jumătate din primarii județului sunt ai lor și evident că numărul voturilor pentru dreapta ar trebui să sară puțin de 50%. Practic va ieși un mare fâs pentru că deja se fac presiuni asupra primarilor de toate culorile politice pentru a aduce voturi candidatului PSD. În rest, marele pooool de dreapta la Vaslui mai înseamnă și declarații de culoare ale unor primari, dar și orgolii nemăsurate.

Tot la Vaslui partidul Elenei Udrea (am spus și repet, Elena Udrea este o personalitate, a știut ă facă bani înainte de a fi ministru, dar șefia unui partid cu pretenții e prea mult pentru ea) încearcă să facă valuri, dar apa-i cam tulbure și nu se văd decât niște mișcări disperate. După ce am spus că reprezentanții PMP organizează conferințe de presă ca să se afle în treabă, venind la întâlnirea cu presa fără mesaje, fără discursuri, doar pentru că așa le-a ordonat șefa, oamenii s-au liniștit de ieșiri publice. A cam dispărut din peisajul pemepist vasluian și Vrânceanu, cel care se ocupă cu petrol băcăuan, s-a ocupat bine de tot și de Vidișamp, iar la europarlamentare cică a moșit PMP la Vaslui, partid al oamenilor noi (vechi). În aceste condiții PMP cam lipsește cu desăvârșire.

Dar vestea săptămânii e alta. Oameni buni, s-a înființat partidul lui Tăriceanu la Vaslui și la Iași. Bomba bombelor de sptămâna trecută a fost bomba liberal-reformată! Cică reformații lui Tăriceanu și-au făcut recent partid la Vaslui și la Iași. La Vaslui au găsit un cetățean mai tânăr pe nume Abutoaie, dar gurile rele spun că acest tinerel ar veni dintr-o familie cam… contestată. La Iași cine putea fi moașa reformaților lui Tăriceanu? Ați ghicit. Omul care a moșit multe partide, pe numele lui de scenă politică Victor Chirilă. Ce partid va ieși încă nu se știe, dar putem anticipa. Dacă se găsesc destule gâște care să înghită promisiunile de bine ale lui Tăriceanu, atunci partidulețul reformaților va ciupi niscaiva voturi, anunțând pentru toamnă tandemul Ponta-Tăriceanu, pe modelul Putin-Medvedev, așa cum spunea un bun amic.

Și dacă tot vorbim de Vaslui, cel mai sărac județ al Europei și de Iași, cândva capitală a Moldovei și chiar a țării, acum în ruină, lăsând gluma la o parte, aici PSD are peste 80% din voturi asigurate, indiferent câte partide și partidulețe se vor ivi.

Galben-portocaliu la Suceava cu tentă de roșu…

Suceava a fost cândva centrul revoluției portocalii. Expreședintele CJ Gheorghe Flutur, un om cunoscut și apreciat în județ de cei care chiar au vrut să facă ceva pe picioarele lor, a reușit o dată să trezească în suceveni nevoia de a se implica în modernizarea zonelor în care viețuiesc. Dar epoca a trecut, PSD a revenit în forță la Suceava, iar noul partid așa zis de dreapta nu va avea mai mult succes decât a avut PDL la ultimele runde de alegeri. Dacă Flutur este apreciat de oameni, mulți regretând că nu l-au reales în fruntea județului, cu toate că și Flutur are „păcatele” sale, liberalul șef de la Suceava, care a trecut și prin fotoliul de subprefect, cam nu contează în ochii electoratului.

Scopul acestuia este nițel interes personal și cam atât. Până la urmă … urna alege. Și interesele mondiale, ca să nu spunem altfel. (continuarea articolului în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei din 16 iulie 2014.) (Ciprian PAnAGACHI)

Leave a Comment