Google

Dragi parlamentari nu vindeți viitorul României!

Written on:iulie 10, 2018
Comments
Add One

Cel mai important subiect pentru viitorul României este legat de bogățiile naturale care trebuie gestionate în folosul românilor.

Ce modficări la Codul penal, ce abuz în serviciu, ce atacarea statului de drept? Acestea sunt teme false. 1.000-2.000 de cetățeni, unii bine plătiți, iar alții neinformați, protestează pe teme false cum ar fi statul de drept, o noțiune generală, prea generală fără impact asupra vieții omului de rând. Cum tema e falsă așa și protestele sunt false. Reală este altă temă care poate desființa România ca nație sau cel puțin o ține în sărăcie pentru încă vreo câteva decenii de acum încolo. E vorba de bogățiile naturale pe care le deține din plin România. Locul patru în Europa la rezervele de gaz metan descoperite este ocupat de România. La zăcăminte din aur și alte metale deosebit de prețioase România este campioană, la fel cum este la păduri, ape, condiții pentru producerea de energie verde, potențial agricol și multe alte averi lăsate de Dumnezeu pe aceste meleaguri deosebite. Gestionarea în folosul poporului a bogățiilor naturale ar crește automat nivelul de trai. Exploatarea gazelor naturale și a altor zăcăminte în folosul statului român înseamnă bani pentru școli, spitale, drumuri, dezvoltarea localităților și tot ce înseamnă creșterea nivelului de trai pentru omul de rând. Bogățiile naturale din România sunt aproape date unor „băieți deștepți”. Contractele făcute contra unor șpăgi grase primite de guvernanții timpurilor trecute nu înseamnă însă numai obligații din partea statului român. Oricând bogățiile naturale din România pot fi exploatate de statul român sau cu beneficii importante pentru statul român. Sunt țări arabe unde toți cetățenii primesc anual dividende din exploatarea petrolului. Mai concret, cetățenii acelor țări primesc bani doar pentru faptul că s-au născut acolo și țările au bogății naturale pe care le exploatează și le vând. Revenind la România, zilele acestea se dezbate în Parlament un proiect de lege extrem de important pentru omul de rând. Oficiali români spuneau recent și am arătat în ediția trecută a regionalului nostru că România are gaze naturale pe care „băieții deștepți” le exportă și consumatorii români depind de gazul rusesc. E cineva în țara asta cu „sânge în instalație” pentru a da românilor ce este al românilor?

Camera Deputaților dezbate proiectul care stabilește măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Liderul PSD, Liviu Dragnea a atras atenția că cel mai mare risc pentru România ar fi ca gazele doar să tranziteze țara și să ajute doar la dezvoltarea altor state. Altfel spus, Parlamentul are în mână decizia asupra viitorului României. Această temă poate constitui subiect de proteste, dar nu cu 1.000 de oameni și nu pentru că plouă prea mult sau e secetă din cauza Guvernului. Tema bogățiilor naturale pe care le deține România și care pot aduce beneficii țării este un motiv ce poate scoate în stradă cel puțin un milion de români. Toți trebuie să ceară ca bogățiile naturale deținute de România să fie redate românilor.

Citiți continuarea în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 11 iulie 2018.

Leave a Comment