Google

Dosar penal pentru petarde

Written on:decembrie 23, 2013
Comments
Add One

PetardePeste 380 kg articole pirotehnice deţinute ilegal au fost ridicate de poliţişti de la un bărbat, în vârstă de 31 ani, din municipiul Vaslui. Pe numele celui în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul materialelor explozive.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Vaslui și Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au identificat un bărbat, în vârstă de 31 ani, din municipiul Vaslui care deținea fără drept în autovehiculul proprietate personală, articole pirotehnice din categoriile II și III. De asemenea, polițiștii au ridicat și de la locuința bărbatului altă cantitate de articole pirotehnice deținute în mod ilegal.

Obiectele pirotehnice ridicate în total de polițiști cântăresc 386 kg și reprezintă: 41.988 petarde, 241 artificii, 129 baterii artificii și 184 rachete.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Legii 126/2005 privind regimul materiilor explozive, pentru săvârșirea infracțiunilor de „efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice” și „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

Activităţile fac parte din acţiunea desfăşurată la nivel naţional de Poliţia Română, „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2013/2014.

Dorim ca populaţia să fie informată cu privire la sancţiunile prevăzute de această lege şi să conştientizeze pericolul folosirii materialelor pirotehnice interzise.

Totodată, părinţii trebuie să manifeste atenţie deosebită în ceea ce priveşte minorii pentru a evita accidente neplăcute, şi totodată pentru a nu trece de partea cealaltă a legii.

Reamintim faptul că „orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an”.

Leave a Comment