Google

Dosar penal pentru comert cu paine

Written on:martie 16, 2014
Comments
Add One

painePolițiștii vasluieni au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, în special în ceea ce priveşte ilegalităţile ce se comit în domeniul comercializării cerealelor/produselor procesate din cereale şi a produselor de panificaţie.

În ziua de 13.03.2014, în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul județului, au participat peste 80 de polițiști, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică. Aceștia au fi efectuat controale la persoane fizice şi juridice care produc, transportă şi/sau comercializează produse de panificaţie, pentru a se verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. De asemenea, au fost verificate autorizaţiile de funcţionare, documentele legale de provenienţa şi de calitate a produselor şi mărfurilor, documentele ce atestă calitatea/conformitatea produselor, buletinele de analiză, modul de ambalare şi etichetare, autorizaţiile sanitar-veterinare pentru spaţiile de depozitare şi documentele autovehiculelor care efectuează distribuţia.

Polițiștii au efectuat controale la 95 agenți economici de pe raza județului Vaslui și au verificat 97 autovehicule. În acest context, au fost constatate 2 infracţiuni, prevăzute și sancționate de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale (dintre care 58 la  Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată, 48 la O.U.G. privind circulația pe drumurile publice și una la H.G. 661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător ), în valoare totală de 68.685 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare și alcoolice, în valoare totală de 10.787 lei.

Angajații unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul panificației din municipiul Vaslui livrau pâine şi alte produse de panificaţie către diverşi agenţi economici de pe raza județului, fără a întocmi documente justificative ale acestor livrări de produse. În acest caz, politiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a prejudiciului astfel cauzat bugetului general consolidat al statului.

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad l-au identificat în trafic pe B. Flavius, din municipiul Bârlad. Acesta transporta cu un autovehicul produse alimentare și băuturi răcoritoare, fără a deține documente legale de proveniență a acestora. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 12/1990, cu amendă de 500 lei, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a Comment