Google

Dosar penal pentru 13 kg de peste!

Written on:martie 12, 2014
Comments are closed

plasa pescuit in iarbaPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, patru bărbaţi care desfăşurau activităţi de pescuit folosind unelte interzise de lege.

În data de 11 martie a.c., în intervalul orar 08.00 – 14.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

În jurul orei 12.45, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut la kilometrul 225, malul stâng al fluviului Dunărea, patru persoane de sex bărbătesc, care pescuiau neautorizat folosind plase tip monofilament.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt patru bărbaţi, având vârstele cuprinse între 25 şi 48 de ani, toţi domiciliaţi în comuna Tufeşti. Aceştia desfăşurau activităţi de pescuit neautorizat folosind nouă plase de pescuit tip monofilament, cu care au capturat o cantitate de 13 kilograme de peşte speciile caras şi ştiuca.

Cele nouă plase de pescuit tip monofilament cu o lungime totală de 420 de metri au fost reţinute în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare.

Pe numele celor patru bărbaţi, poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea, sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament.

Sorry, the comment form is closed at this time.