Google

Dom’ profesor, cine-i infractor, cel care minte cu neruşinare ori cel care n-a comis vreo infracţiune?

Written on:mai 17, 2016
Comments
Add One

Oltensti Afis mizrabil camp 2016 netPrezentăm un caz şocant aş putea spune dintr-o comună vasluiană, în negura alegerilor locale. Un profesoraş obscur „paraşutat” în comuna Olteneşti s-a gândit el că ar fi bine să candideze la funcţia de primar. Foarte bine. Toţi cetăţenii români au dreptul constituţional să fie aleşi. Problema apare însă când omu’ s-a gândit să-şi centreze campania electorală pe neadevăruri. A scris pe afişele electorale un slogan de te doare capu’. El îndeamnă oamenii să voteze un candidat curat nu un clan pătat! Mai întâi ce înseamnă un clan dom’ profesor? Dar ce înseamnă a fi pătat? Cel şi cei la care face trimitere n-au avut probleme cu legea, deci nu au dosare penale în lucru şi n-au fost condamnaţi. Aceştia sunt oameni muncitori, n-au probleme cu legea şi acum s-au gândit că e bine să dea continuitate la Primăria acestei comune. Primarul în funcţie, că şi la el face trimitere acest profesoraş, a făcut cât a reuşit pentru comună, mai mult sau mai puţin, depinde cum este privită situaţia în ansamblu. Dar de aici până la acuzaţii voalate e drum cam lung, dom’ profesor! Şi până la urmă cine este acest profesoraş? Un individ care a obţinut cetăţenie română nu demult şi a ajuns, de bun ce este, să lucreze la şcoala din comuna Olteneşti. Cică predă istorie, însă ştie oare bine limba română? Am găsit şi ruşi care nu ştiu să dea bună ziua în limba română dar au cetăţenie română. Ăsta e alt subiect însă şi ţine de şpăgile pe care le încasează cei care acordă cetăţenie română. Nu suntem împotriva basarabenilor, dar ne declarăm total împotriva indivizilor care aruncă în jurul lor numai mizerie. Care-i clanul pătat dom’ profesor? Spune pe nume, nu te ascunde în dosul campaniei electorale! Sau nu ştii cum se spune în limba română?

Menţionăm foarte clar, în limba română, dacă e nevoie o spunem şi-n rusă, că ziarul nostru regional nu are preferinţe politice, nu se prostituează, când publicăm texte electorale le identificăm foarte clar, ca să înţeleagă cititorul, pentru că sunt comandate de candidaţi şi nu sunt realizate de echipa redacţională, mai ales că INFORMATORUL Moldovei este ziarul cu cel mai mare tiraj vândut în judeţul Vaslui şi în Moldova şi nici nu încercăm să înclinăm balanţa în favoarea vreunui competitor electoral.

Reportajul de faţă arată foarte clar cât de mizerabili şi frustraţi pot fi unii, nu trimite alegătorii din comuna Olteneşti spre un candidat sau altul, ci doar prezintă realitatea. Despre acest dom’ profesor se mai poate spune că a fost membru PSD şi a fost în echipa actualului primar Iorgu Sonea. Primarul în funcţie l-a propus director de şcoală. Iar când organizaţia judeţeană Vaslui a PSD nu l-a propus candidat la funcţia de primar, omu’ şi-a dat demisia din funcţia de director şi a intrat în partidul „interesului naţional”. Abia aici descoperim un fel de prostituţie politică. Omu’ nostru a trecut repede la alt partid pentru a reuşi să-şi realizeze interesele personale de mărire. Ruşine, dom’ profesor, care ai pretenţia că educi generaţia de mâine! Tot aşa înveţi elevii să treacă de la un partid la altul pentru a urca pe scara socială? L-am numit dom’ profesor că aşa îi spun unii prin comuna Olteneşti, dar nu ştim dacă omu’ se ridică la această demnitate. Un profesor trebuie să fie un model pentru generaţii întregi. Un profesor formează viitorul comunităţilor şi al ţării. Cândva, învăţătorul şi preotul erau „capii” comunităţii. Acum, profesorul, în general vorbind, e ceva şi el acolo, dar în niciun caz formator de opinie sau constructor al viitorului. Sunt şi excepţii, sunt profesori mai tineri sau mai în vârstă care-s pasionaţi de profesia lor şi chiar îşi merită rolul de formatori ai viitorului. Din păcate, aceştia sunt prea puţini, pentru că mulţi care lucrează astăzi în învăţământul românesc au venit în domeniu pentru un loc de muncă. Probabil aşa şi „cu catindatu’” de la Olteneşti. Despre acest profesoraş Botnaru pe numele lui de scenă politică se mai poate spune că vrea fotoliul de primar din interese ascunse până acum, însă e greu de crezut că gospodarii din comuna Olteneşti, oameni cu raţiune, vor alege un astfel de individ să le conducă destinele în următorii patru ani. Continuarea anchetei o citiţi în regionalul Informatorul Moldovei. Nu rataţi ediţia de miercuri 18 mai unde puteţi afla amănunte şocante cu privire la candidaţi!

Leave a Comment