Google

Doi tineri din Vaslui au fost reţinuţi pentru furturi din autovehicule

Written on:ianuarie 29, 2015
Comments
Add One

masini pe stradaUn tânăr de 20 ani și un minor de 16 ani, ambii din municipiul Vaslui, au fost reținuți de către polițiști. Aceștia sunt bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt din auto.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale vasluieni au identificat doi tineri din municipiul Vaslui, bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt calificat și a două tentative la aceeași infracțiune: T. Cosmin, de 16 ani și A. Andrei, în vârstă de 20 ani. În noaptea de 25/26.01.2015, aceștia au spart geamul unui autoturism parcat pe strada Donici, din municipiul Vaslui și au sustras din interior un portofel care conținea mai multe acte personale și carduri, precum și un stick de memorie.

Cei doi s-au deplasat în aceeași noapte pe raza municipiului Vaslui, încercând să descopere autoturisme ale căror portiere să nu fie încuiate. Au pătruns astfel în alte 3 autovehicule, reușind să intre în posesia unui dispozitiv de testare-diagnoză auto, în valoare de aproximativ 1.000 lei, pe care l-au valorificat ulterior.

La data de 28.01.2015, polițiștii i-au reținut pe T. Cosmin și pe A. Andrei pe o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat și a două tentative la infracțiunea de furt calificat. În ziua de 29.01.2015, cei doi, cunoscuți cu antecedente penale pentru același tip de fapte, au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile împotriva minorului T. Cosmin.

Andrei a fost prezentat în cursul acestei zile la Judecătoria Vaslui, iar instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de investigații criminale vasluieni pentru probarea întregii activități infracționale a celor doi tineri.

Leave a Comment