Google

Doi pustani din judetul Vaslui au reusit sa fure circa 45.000 lei

Written on:ianuarie 24, 2015
Comments
Add One

gratii catusePolițiștii vasluieni au reușit identificarea a două persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat (dintr-o societate comercială). Prejudiciul este de apoximativ 45.000 lei.

În seara de 18.01.2015, orele 22.15, am fost sesizați telefonic cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în sediul unei societăți comerciale din municipiul Vaslui. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vaslui, care au constatat următoarele:

Două persoane de sex masculin, cu fețele acoperite, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns în sediul societății în seara respectivă, în jurul orei 22.00.  Într-un timp foarte scurt, au forțat sertarul unui birou, de unde au sustras suma de 45.000 lei, după care au părăsit imobilul.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat ample cercetări, reușind să-i identifice pe cei doi: S. Daniel, de 28 ani, din municipiul Vaslui și C. Mihai, de 17 ani, din comuna Muntenii de Jos. Din investigații a reieșit faptul că un al treilea bărbat, de 27 ani, care avea cunoștință despre săvârșirea furtului, a primit de la S. Daniel suma de 19.600 lei, motiv pentru care polițiștii l-au reținut pentru 24 ore. Acesta este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

La data de 22.01.2015, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vaslui l-au reținut pe tânărul de 17 ani, din comuna Muntenii de Jos, pentru o perioadă de 24 ore. A fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, iar procurorii au dispus împotriva acestuia măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

Cel de-al doilea bănuit de comiterea furtului, S. Daniel, este căutat de către polițiști, întrucât se sustrage cercetărilor.

Polițiștii au recuperat aproximativ 20.000 lei din totalul prejudiciului.

Leave a Comment