Google

Doi minori accidentati, unul a decedat; unde-s actiunile de prevenire dlor politisti?

Written on:august 12, 2014
Comments are closed

accident sosea intrare oras si politistÎn cursul săptămânii trecute, în județul Vaslui, au avut loc două accidente rutiere grave, produse ca urmare a nerespectării regulilor de circulație de către minori. Din păcate, unul dintre copii și-a pierdut viața.

Primul dintre acestea a avut loc pe DJ 284, în localitatea Ghermănești, comuna Drânceni. În timp ce un bărbat, de 43 ani, din localitate conducea un autoturism, la trecerea pe lângă o cireadă de vite, a accidentat un minor de 15 ani, din comuna Drânceni. Acesta se afla pe mijlocul părții carosabile, dirijând cireada respectivă.

Minorul a fost transportat la Spitalul municipal Huși, fiind internat cu diagnosticul „fractură membru inferior drept”. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cel de-al doilea accident a avut loc pe D.N. 2 F, în afara localității Vladia, comuna Dragomirești. Polițiștii Serviciului Rutier au stabilit faptul că un băieţel în vârstă de 6 ani, din comuna Dragomirești, s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure, după ce a sărit dintr-un vehicul cu tracţiune animală condus de tatăl său. Acesta intenţiona să ajungă la mama sa, aflată pe sensul opus de mers, moment în care a fost acroșat de un autoturism, care circula regulamentar din direcţia Bacău către Bârlad. Victima a fost transportată la o unitate medicală din municipiul Iaşi, însă urmare a leziunilor grave a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că nu se afla sub influența alcoolului.

Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

De la începutul acestui an, minorii au fost implicați cu vinovăție în alte 34 de accidente de circulație. Nouă dintre ei au suferit vătămări corporale grave, iar 32 vătămări corporale ușoare.

În 18 cazuri, principala cauză a producerii accidentului a fost traversarea străzii/ drumului în mod neregulamentar. Ale 11 accidente s-au produs ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către minori care se deplasau pe biciclete. Celelalte 5 accidente au avut drept cauze alte abateri comise de minori la deplasarea pe drumurile publice.

Sorry, the comment form is closed at this time.