Google

Doi ilegalişti pe zi!

Written on:februarie 6, 2015
Comments
Add One

politie rutieraPoliţiştii rutieri au depistat două persoane care au condus autovehicule pe drumurile publice, deşi nu aveau acest drept. Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale în conformitate cu prevederile Codului Penal privind infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Gheorghiţă, în vârstă de 40 ani, domiciliat în municipiul Piatra Neamţ, a fost depistat de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti în timp ce conducea un autovehicul pe strada Mihail Kogălniceanu, deşi nu îndeplinea condiţiile legale. În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 335 din Codul Penal.

Poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au oprit pe D.E. 581, un autovehicul condus de D. Pavel, în vârstă de 25 ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. La verificarea documentelor, poliţiştii au constatat faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din luna ianuarie 2015, pentru o abatere comisă pe raza judeţului Suceava. Pe numele lui D. Pavel a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 335 din Codul Penal.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Leave a Comment