Google

Documente false descoperite la frontieră

Written on:februarie 4, 2014
Comments
Add One

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au întocmit lucrări penale pe numele a doi cetăţeni români care au prezentat la controlul de frontieră  un permis de conducere fals,  respectiv o asigurare tip carte verde falsă.

În data de 04 februarie a.c., ora 02.30 s-a prezentat în P.T.F. Albiţa/ I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autoturism marca Fiat Marea, cetăţeanul român Robert R., în vârstă de 46 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie bărbatul a prezentat şi un permis de conducere valabil pentru categoriile A, B, C,D şi E. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Robert R. a declarat că a obţinut permisul de conducere din Ucraina, plătind pentru acesta suma de 200 USD.

ROMANIA-EU-POLICE-BORDER-ALBITAPoliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În data de 03 februarie a.c., ora 11.00 la P.T.F. Albiţa/ I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Volkswagen, model Sharan,  cetăţeanul român Valerian B., în vârstă de 57 de ani.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării tip carte verde, prezentată de bărbat pentru autoturismul pe care îl conducea, lucrătorii noştri au efectuat verificări specifice cu ocazia cărora au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate Valerian B., a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că asigurarea este falsă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Leave a Comment