Google

DNA și limbiștii cumpărați pe bani mulți îi cântă cam devreme lui Dragnea prohodul politic

Written on:noiembrie 21, 2017
Comments
Add One

Abuzul în serviciu e rahat cu apă rece! O spune cu subiect și predicat un reputat specialist în drept. Omul are dreptate. 90% din dosarele pentru abuz în serviciu sunt făcături. Abuzul în serviciu poate fi o eroare umană. Abuzul în serviciu nu intră în sfera penalului, decât dacă procurorii au dovezi clare că individul pe care-l declară inculpat a obținut beneficii materiale. Și așa abuzul în serviciu este de competența administrativului, pentru că omul poate acoperi paguba și plătește o amendă sau primește altă sancțiune administrativă. Procurorii DNA sunt de altă părere însă și tocmai din acest motiv încearcă să dea șah-mat partidului de guvernare.

Recent, un baron de Timiș a fost achitat de instanță. Repet, achitat și hotărârea este definitivă. Bineînțeles că omul a trecut prin toate formele „preventive”al DNA (cătușe, control judiciar etc.), dar se constată că procurorii au fabricat un dosar că dădea bine pentru cineva. Cine ar putea crede că niște specialiști, la procurorii DNA mă refer acum, pot greși în acest fel incalificabil? Cum să urmărești penal un cetățean absolut nevinovat dacă nu ai probe? Mai grav de atât e că ai târât omul cu cătușe prin fața camerelor de filmat și i-ai pus pata de hoț. Hoțul neprins e negustor cinstit, spune o vorbă românească. Dacă n-ai probe stai în banca ta sau urmărești să-l prinzi pe om cu șpaga-n traistă și atunci îi faci dosar penal. Nu e singurul caz, dar e cel mai recent. Abuzul în serviciu poate fi o eroare sau poate fi o faptă penală numai în anumite cazuri. Cele mai multe dosare penale întocmite de procurorii DNA includ așa zisa infracțiune de abuz în serviciu. Oameni buni, corupția e peste tot în România. Foarte bine. Procurorii DNA au materie primă. Nu poți condamna un ales dacă omul a vrut să facă bine și din anumite hățișuri ale legislației a greșit.

„Specialiștii” sapă groapa lui Dragnea însă ar putea să cadă ei în ea. Deja se vorbește despre debarcarea Codruței și „fuga” ei din țară. Dacă nu primește un post pe la Comisia europeană s-ar putea să fie plimbată puțin în cătușe, adică să „beneficieze” de toate formele „preventive” dictate acum și de ea. Revenind la Dragnea, mulți îi cântă prohodul politic. E cam falsă teoria. Atenția mulțimii însă trebuie canalizată într-o direcție falsă. Acesta e războiul psihologic și cauza pentru care poporul nu reacționează la teme importante, ci la simple fumigene. Citiți un amplu material pe această temă în regionalul Informatorul de miercuri 22 noiembrie 2017.

Leave a Comment