Google

Dle preşedinte, dle premier tehnocrat, treziţi-vă, mai lucraţi şi pentru popor!

Written on:martie 2, 2016
Comments
Add One

iohanisIohanis a dat chix cu proiectul de ţară România altfel, iar tehnocraţii nu-s mai breji decât politicienii. Iar acum poporul se învârte în jurul cozii tehnocrate pas cu pas…

România se în jurul cozii tehnocrate. E ca într-un cerc închis. Concret, partidele politice, de fapt familiile mafiote din marile partide politice româneşti au dat la pace. Şi unii şi alţii au pupat ghiulul stăpânului ca să le meargă lor bine. Preşedintele se plimbă mereu, n-are luări de poziţie tranşante în favoarea poporului care, la rândul lui, este îndobitocit cu televizorul. Premierul a rămas cu armata de funcţionari care taie frunze la câini şi toţi se pregătesc să mai prostească o dată electoratul infim care participă la vot. Nu se întrevede vreo schimbare.

Publicam ediţia trecută un material exploziv, în care arătam că ţăranii vor fi obligaţi să renunţe la animalele din bătătură pentru că păşunile comunale vor ajunge la şmecheri de partid. Am primit multe semnale din partea cetăţenilor. Din păcate autorităţile centrale sunt ocupate cu antenele şi alte prostii de acest fel. Termenul despre care pomeneam, respectiv 1 martie, a trecut. Ce vor face acum ţăranii? Sunt comune unde primarii vor încerca să împace şi capra şi varza. Altfel spus, vor încerca să aplice legea, dar nu vor ceda păşunile comunale. Alţii, adică cei mai mulţi primari din ţară, vor da la „pace” cu şmecherii care vor cumpăra ori concesiona păşunile, chiar dacă sunt sau nu crescători de animale. Acest subiect, repet, nu a fost abordat în spaţiul public, pentru că este exploziv, iar ei care l-au iniţiat au interesul să „umfle” acum puşculiţele de partid în vederea alegerilor locale şi generale. Dar preşdintele care vrea o Românie altfel şi premierul tehnocrat nu se bat în alegeri. Aceştia ar fi trebuit să ia act de hoţia care se pune la cale şi să încearcă reglementarea, chiar prin ordonanţă de urgenţă. Ori trebuie să credem că şi cei doi au interese electorale sau financiare în această chestiune?

Un alt subiect fierbinte este legat de copilaşii care mor cu zile, după ce părinţii acestora au cumpărat la „super ofertă” moarte de la market. ~n acest subiect ba se spune că e bacteria E.coli, ba se spune că nu. Până acum nu s-a identificat conret ce se întâmplă în Argeş. Directorul acelui spital descentralizat a spus, recent, pe bună dreptate, că demisia lui nu rezolvă problema. Vina lui este că nu s-au făcut raportările la timp. (Continuare în ediţia tipărită a ziarului regional Informatorul Moldovei)

Leave a Comment