Google

Dispozitive de clonare a cardurilor descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea

Written on:iulie 22, 2014
Comments
Add One

IMG3Politisti de frontiera din cadrul P.T.F. Oancea, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit in bagajele unui sofer care efectua o cursa regulata, doua dispozitive de clonare a cardurilor, pe care barbatul intentiona sa le introduca in Romania.

In data de 19 iulie a.c., in jurul orei 00.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, I. G. cu dubla cetatenie romano-moldoveneasca, conducand un microbuz marca Mercedes, cursa regulata pe relatia Chisinau – Constanta.

Cu ocazia controlului de frontiera efectuat asupra bagajelor calatorilor, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali  a descoperit intr-un bagaj apartinand lui I. G. un dispozitiv de preluare a datelor de pe instrumentele de plata electronice si un alt dispozitiv pentru inscriptionarea de carduri.

Despre cele constatate, barbatul a declarat ca in timp ce se afla in autogara Chisinau a fost abordat de o persoana pe care nu o cunoaste, care i-a dat un colet pentru a fi transportat la Constanta, la sosire urmand a fi contactat de o persoana pentru preluarea coletului.

Cele doua dispozitive au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar pe numele barbatului a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de fabricarea, primirea, detinerea sau transmiterea de echipamente, inclusiv hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plata electronica.

Leave a Comment