Google

Disperarea Guvernului după bani loveşte în cetăţenii oneşti şi muncitori

Written on:ianuarie 30, 2015
Comments are closed

pontaNebunie oameni buni! Mulţi dintre cetăţenii României, care nu au plecat în alte ţări la muncă, au câte două trei locuri de muncă şi trudesc din noapte în noapte. Care-i răsplata statului român reprezentat de Guvernul Ponta? O bătaie de joc, o ilegalitate, o enormitate. Aceşti cetăţeni sunt puşi să plătească de două ori sau de mai multe ori asigurări de sănătate. Altfel spus un cetăţean din România trebuie să se asigure la sănătate de două sau de mai multe ori. Care-i legea care-l obligă pe cetăţean să aibă două sau mai multe asigurări de sănătate în sistemul de stat nu spune nimeni. E la fel ca-n cazul copiilor care-s asiguraţi prin efectul legii, dar care au fost puşi să plătească asigurări de sănătate. În ce ţară trăim?

Scriam nu demult că ei cred că trăim în Tara Proştilor. Acum sunt convins că guvernanţii cred acest lucru şi cred că am convins pe toţi cititorii care mai aveau vreo umbră de îndolială.

Şi avem cazuri concrete la Iaşi. Dar nu numai acolo, peste tot în ţară e haos, pentru că ANAF a primit ordin clar de la premierul Ponta să adune bani. Nu numai ANAF a primit acest ordin ci toate instituţiile de control care dau amenzi, în frunte cu poliţiştii, dar acesta-i alt subiect.

O doamnă salariată din Iaşi ne-a spus recent grozăvenia, aberaţia la care e supusă de ANAF din cauza Guvernului care interpretează legile aşa cum vrea, adică ilegal. Domnia sa este angajată cu normă întreagă, plăteşte ca orice angajat din ţara aceasta asigurări de sănătate şi mai lucrează împreună cu soţul în cadrul unei întreprinderi familiale. Ce credeţi că păţeşte recent? Primeşte de la ANAF o decizie de executare silită pentru o sumă de câteva mii de lei. Această sumă reprezintă restanţele la plata contribuţiei de sănătate pe ultimii patru ani. De menţionat de la început este imbecilitatea celor de la finanţe care timp de patru ani nu au informat contribuabilul că ar avea ceva de plătit la sănătate. Aşadar, au lăsat să treacă patru ani, iar acum s-au găsit să interpreteze cum vor ei o lege şi să ducă la disperare mii de cetăţeni oneşti, care au mai multe locuri de muncă pentru a putea trăi în ţara lui Ponta unde prosperitatea curge pe stradă. Doamna în cauză şi alte câteva mii de persoane s-au adresat instanţei de judecată, dar au obţinut până acum doar suspendarea executării silite.

Revenind, această situaţie aberantă arată clar că Guvernul Ponta încalcă legea. Cum e posibil şi în care lege este stipulat că un cetăţean trebuie să plătească de două ori asigurări de sănătate? E la fel ca şi cum un cetăţean ar trebui să plătească două poliţe RCA pentru aceeaşi maşină. Cert este că oamenii au ajuns la disperare din acest motiv şi vor acţiona ANAF, Guvernul şi alte instituţii ale statului în judecată. Subiectul pe larg în ediţia tipărită a regionalului INFORMATORUL Moldovei.

Sorry, the comment form is closed at this time.