Google

Din păcate istoria se repetă/Urmașii ideologiei lui Hitler câștigă teren în Germania

Written on:noiembrie 2, 2018
Comments
Add One

Istoria se repetă și cine nu ia în calcul asta riscă să repete nenorocirile trecutului. Europa se clatină din cauza intereselor economice. Bătălia pentru supremație parcă-i mai aprigă ca oricând. Sunt și unii care vor teritorii de la alții. Ungaria, Bulgaria, Austria abia așteaptă un moment prielnic pentru a fura câte o bucată de pe la vecini. Mereu au fost unii care au râvnit la vecini. De aici au pornit războaiele mai mici sau mai mari. Alegerile pentru parlamentul landului Hessa din Germania arată că nemții, mai bine spus urmașii lui Adolf Hitler, câștigă teren într-un ritm îngrijorător. Partidul de extremă dreapta (un urmaș demn al partidului fondat de Hitler) Alternativa pentru Germania (AFD) a fost votat de 12-13% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne. Partidele care se află la putere în Germania au luat cu 10% mai puține voturi decât la precedentele alegeri. Istoria se repetă. Pe același fundal a câștigat alegerile în Germania anilor ’33 partidul condus de Adolf Hitler. Ce a urmat se știe.

În România, tanti Mița își ridică poalele-n cap iar poporul se minunează, dar plătește scump. Cine se uită la ceea ce se întâmplă în Europa? Iohanis? Da de unde! Chiar dacă se uită nu înțelege. El mai are doar un singur scop, nu dor ca poetul. Iohanis mai vrea cinci ani de vacanță plătită de popor. El și marea, pardon prima doamnă, care-și arată picioare până-n profunzimi, chiar dacă e la o vârstă la care nu se mai vede mare lucru, sunt prinși de vacanțe. Dacă-s plătite de alții, adică de poporul român, e și mai bine, mai ales că le-a căzut venitul de sute de mii de euro pe care-l obțineau pe-o manevră românească.

Hitler a reușit să forțeze mâna președintelui Germaniei de atunci, eroul din primul război mondial Von Hindenburg, să-l pună cancelar după ce s-au organizat vreo trei rânduri de alegeri generale în doar un an. În 1932 partidul național socialist devine a doua forță politică a Germaniei la alegerile parlamentare. Din 1933 începe nebunia.

Astăzi partidul de extremă dreapta AFD crește de la an la an. Nu mai durează mult și poate prelua puterea în Germania. Ce va urma? Nebunie. Analiza continuă în ediția de miercuri 7 noiembrie 2018 a ziarului regional Informatorul Moldovei.

Leave a Comment