Google

Despre talent

Written on:ianuarie 6, 2014
Comments
Add One

Brosteni poze carte copyÎntr-o epocă în care adolescenții par să trăiască doar într-o lume virtuală, Alexandra Axinte ne întreabă „Mai  mergem la  joacă?” Acesta e titlul volumului pe care dumneaei, elevă în clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic Nicolai Nanu din Broșteni, județul Suceava îl lansează vineri, 10 ianuarie 2014.

În scrierile sale, tânara autoare cântă bucuria de a trăi, de a se juca, de descoperi lumea. Universul micilor viețuitoare o fascinează și ne fascinează pe noi, cititorii: „Bondărei și bondărițe/ Melcișori și gărgărițe/ Au petrecut și-au cântat/ Până-aproape de-nserat”. Și, cum Alexandra este elevă, un loc deosebit îl ocupă în textele sale școala, doamna învățătoare din clasele primare, colegii. Familia, căldura căminului în care crește autoarea, ni se dezvăluie atât în metaforele poetice, cât și în sinceritatea textelor în proză – „Sunt un om fericit, mamă și ție îți mulțumesc!”

Volumul de debut al Alexandrei Axinte apare la Grup Mușatinii, în decembrie 2013. Coperta și imaginile din carte sunt realizate de colega și prietena ei, Daniela Popa.

Pentru ca noi să ne bucurăm de acest volum, trebuie să le mulțumim sponsorilor: domnului primar al ora[ului, domnul Nicolae Chiriac, familiilor  Olimpia și Constantin Baroiu, Mihaela și Nicușor Cătănoaia, Mugurel și Simona Ilișanu, Gheorghe și Paula Ilișanu. (Prof. Paula ASMARANDEI)

Leave a Comment