Google

Deputatul Vizitiu sfidează axiomele matematicii!

Written on:mai 28, 2014
Comments are closed

sergiu vizitiuUn deputat de Vaslui, judeţ ce rimează cu sărăcia, sfidează axiomele matematicii. Sergiu Vizitiu şi-a creditat firma proprie cu sume mult mai mari decât veniturile sale declarate. Ce să înţelegem de aici? Că prin „venele” acestuia mai circulă şi altfel de bani?

Ultima declaraţie de avere (din iunie 2013) depusă de Sergiu Constantin Vizitiu, din păcate deputat de Vaslui arată că acesta a creditat firma proprie, Hufge Construct SRL Lunca Cetăţuii cu 1,66 milioane lei în mai puţin de un an. Interesant este că suma este mult superioară veniturilor de natură salarială pe care putea să le obţină politicianul în perioada menţionată. Şi încă ceva trebuie menţionat aici, Vizitiu este atât de bun afacerist încât firma sa care a executat lucrări contractate de la stat de multe milioane euro are datorii doar de 34,4 milioane lei noi.

Cine este Sergiu Vizitiu? Un cetăţean de prin Iaşi care a găsit la Vaslui, unde viaţa-i grea şi noroioasă, trambulina care să-l paraşuteze în Parlamentul României. Cum a ajuns să candideze aici? A cotizat unde trebuie. Că doar locurile de parlamentari costă! Gurile rele spun că principala sa calitate politică pentru care democrat liberalii i-au dat un colegiu de deputat o reprezintă banii. Dar căutând mai îndeaproape reiese că o afacere de-a lui e pe ducă, iar cel mai tare plânge după bani tot statul român pe seama căruia „afaceristul” Vizitiu a făcut parale mai multe multe.

Judeţul Vaslui este unul dintre cele mai mici şi cu cei mai mulţi şomeri din România:  aproape 17.000 de vasluieni nu au locuri de muncă. Doar 5 000 beneficiază de ajutor de şomaj. Vasluiul are cei mai mulţi locuitori plecaţi la munca de jos în străinătate şi reţelele de prostituţie îşi racolează cu predilecţie victimele din această zonă. Totodată niciunui lider politic de la Bucuresti nu-i trece prin cap să se intereseaze de această zonă calamitată de sărăcie. Politicienii locului sunt ca fantomele din desene animate, nu-i vezi, nu-i cunoşti, nu apar… De aceea, judeţul a fost din punct de vedere politic, un fel de haltă CFR, în care stai puţin în speranţa că prinzi un tren mai bun.

Vizitiu este o apariţie temporară ca mai toţi parlamentarii paraşutaţi pe aici. Ca afacerist a reuşit să prindă nişte contracte bune cu statul în perioada 2009-2012. A semnat contracte pe bani publici pentru construcţia de drumuri, clădiri civile şi reţele de apă şi clădiri, prin intermediul companiei Huge Construct SRL din Lunca Cetăţuii. Vizitiu a încasat sume importante de la Compania Naţională de Drumuri pentru reabilitarea unei şosele la Agnita în valoare de 16 milioane de lei, dar şi lucrări similare la primării din Botoşani şi Vaslui în valoare cumulată de 17 milioane de lei. În judeţul Iaşi, compania lui Vizitiu a reabilitat clădirile mai multor primării pentru circa 10 milioane de lei.
Şi totuşi având atâta bănet, mult la „purtător”, Vizitiu îşi respectă „statutul” de afacerist dând în insolvenţă câte o firmă-două etc, pe care anterior le-a creditat cu sume cu multe zerouri. Şi să mai spună cineva că nu e frumoasă şi interesantă politica pe la Vaslui şi-n România, în general…

Sorry, the comment form is closed at this time.