Google

Depistat in timp ce incerca să introducă telefoane mobile in penitenciar

Written on:ianuarie 5, 2015
Comments
Add One

gratii catusePoliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat un bărbat care intenţiona să introducă in Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi două telefoane mobile,  o cartelă Prepay şi un  incărcător pentru telefoane mobile.

In data de 05 ianuarie, in jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul executării misiunii specifice, au observat o persoană, care intenţiona să pătrundă in perimetrul parcării instituţiei prin escaladarea gardului.

Poliţistul de frontieră care efectua misiunea de supraveghere a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei stabilind că aceasta este cetăţeanul roman Claudiu J., in varstă de 19 ani, domiciliat in comuna Holboca. In imediata apropiera a locului in care tanărul a fost depistat, lucrătorii noştri au descoperit, aruncat in zăpadă, un colet ce conţinea două telefoane mobile, o cartelă Prepay şi un incărcător, invelite in bandă izolieră albă şi un fir de pescuit din nylon.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit faptul că  acesta intenţiona să arunce bunurile in curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, care se afla in imediata apropiere a clădirii ITPF Iaşi, cu scopul de a fi preluate de un prieten al bărbatului incarcerat.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura informării lucrătorilor din cadrul Secţiei 2 a Poliţiei Municipiului Iaşi. Persoana şi bunurile au fost predate unei patrule de jandarmi din cadrul I.J.J. Iasi, care efectua misiuni de patrulare in zona de competenţă a Secţiei 2 a Poliţia Municipiului Iaşi. Se efectează cercetări pentru stabilirea sancţiunilor conform cu prevederile art. 74 indice 2 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

Leave a Comment