Google

De patru ori infractor!

Written on:mai 6, 2014
Comments
Add One

puscariePolițiștii bârlădeni au reușit probarea activității infracționale a unui bărbat de 50 ani, din municipiul Bârlad. Acesta este cercetat penal pentru comiterea a două infracțiuni de furt, a unei agresiuni sexuale și a unui ultraj contra bunelor moravuri.

La data de 29.04.2014, am fost sesizați telefonic cu privire la faptul că o persoană de sex feminin a fost agresată fizic pe strada Mihai Viteazu din municipiul Bârlad. Polițiștii deplasați la locul producerii evenimentului l-au identificat și condus la sediul Poliției Municipiului Bârlad pe N. Ioan, de 50 ani, din localitate.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 15.00, în timp ce se deplasa pe strada respectivă, N. Ioan a aplicat mai multe lovituri cu pumnul unei femeie de 79 de ani, din municipiul Bârlad, după care a săvârșit acte de natură sexuală, deși în zonă se aflau mai multe persoane. Pentru vindecare, victima a necesitat 2-3 zile îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri.

Un alt dosar penal în care este cercetat N. Ioan a fost întocmit ca urmare a unui furt săvârșit de către acesta în ziua de 02.05.2014. Partea vătămată, un bărbat de 40 ani din municipiul Bârlad, își lăsase telefonul mobil nesupravegheat, pe o masă din incinta unui restaurant în care își desfășura activitatea. Profitând de acest fapt, N. Ioan a reușit să-și însușească pe nedrept telefonul, în valoare de aproximativ 900 lei.

De asemenea, polițiștii de investigații criminale au reușit probarea unei alte infracțiuni (furt calificat), săvârșită de N. Ioan în ziua de 17.04.2014. Acesta a pătruns în sediul unei societăți comerciale de pe strada Lirei, din municipiul Bârlad, de unde a sustras băuturi alcoolice.

Pe numele lui N. Ioan polițiștii au emis în ziua de 05.05.2014 ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Nu de puţine ori autorii unor furturi din societăți comerciale au profitat de neglijenţa manifestată de unii gestionari, patroni sau angajaţi în asigurarea securităţii valorilor deţinute. Au existat cazuri în care nu s-a acţionat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societăţii.

Pentru a nu deveni victime ale acestor infracțiuni, vă recomandăm să manifestați o atenție sporită. Supravegheați atât bunurile din societate, cât și pe cele personale. Hoții așteaptă un moment de neatenție din partea dumneavoastră pentru a-și pune în aplicare intențiile. De asemenea, nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute.

Dacă aveți cunoștință sau deveniți victimă a vreunei infracțiuni, nu ezitați să anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați la numărul 112!

Leave a Comment