Google

De ce să te voteze poporul pentru încă un mandat tovarășe profesor?

Written on:martie 19, 2019
Comments
Add One

„De ce să mă voteze? Păi… știu să mă implic în proiecte, am principii și valori incotestabile, dacă voi avea un guvern (al meu, n.r.) cu care să colaborez mă voi implica în proiecte de țară…, dar nu spun mai mult acum că-mi fac reclamă electorală”, asta spunea președintele rușinii naționale, președintele multe case, tovarășul profesor de fizică de la Sibiu Klaus Iohanis la o manifestare prin capitală.

Întrebarea este: chiar, de ce să te voteze poporul tovarășe profesor că în cinci ani ai făcut nimic bun pentru țară? Pentru tine și imaginea ta ai făcut. Ai blocat România contestând legea bugetului de stat, chiar dacă a fost un joc de glezne după cum a spus și Curtea Constituțională și ai mai blocat funcționarea guvernului prin refuzul de a numi vreo doi miniștri pentru că aveai niște polițe personale de plătit. Președintele rușinii naționale, care a stat peste 4 ani mai mult în concedii plătite de cei mulți, în an electoral a ieșit la rampă sperând să mai prostească o dată românii să-l voteze. Că mai prinde 5 ani la Cotroceni sau nu e treaba lui, dar încă cinci ani cu președintele rușinii naționale la Cotroceni e o rușine pe obrazul țării, iar când te uiți la el și ai răbdarea să asculți până la capăt frazele fără sens îți dai seama că Iliescu era profesor pe lângă neputinciosul Iohanis. Iliescu și limba de lemn erau mai plăcute vederii și auzului decât Iohanis cu aberațiile lui.

Concret, un tânăr de 19 ani adresează o întrebare de bun simț. „De ce să vă mai voteze o dată românii?” Președintele rușinii naționale răspunde: „De ce să mă voteze? Păi… eu sunt un om cu principii, valori, știu să mă implic într-un proiect, dacă voi avea un guvern cu care să colaborez mă voi implica în proiecte de țară, dar nu vreau să monopolizez discuția și nu spun mai mult acum că-mi fac reclamă electorală”. A răspuns ca un elev care trage de timp și folosește cuvinte din întrebare pentru a „umfla” răspunsul poate, poate prostește profesorul. Ați înțeles ceva oameni buni din răspunsul președintelui rușinii naționale, țărănușul de la Sibiu Klaus Iohanis? Mă îndoiesc. Asta arată că omul nu știe să vorbească decât dacă are discursul scris. Probabil nici nu stăpânește bine limba română, că altfel cum s-ar explica faptul că un profesor de fizică nu știe să vorbească mai concret, să dea exemple, să arate implicare? Răspunsul președintelui rușinii naționale îmi aduce aminte de Ion Iliescu și al său discurs. Diferența este că Iliescu, inginer de amenajări hidrotethnice, stăpânește foarte bine limba română pentru că poate vorbi o oră fără să spună ceva concret, dar așa vrea el. Iliescu e conștient că evită să tranșeze o problemă, dar omul știe cum să construiască fraze fără substanță, pentru când Iohanis e paralel cu limba română și când nu are hârtia scrisă dinainte se blochează pur și simplu. Acum a fost blocat de un tânăr de 19 ani cu o întrebare simplă. Nici nu e de mirare pentru că omul e un biet provincial, dintr-un orășel slab dezvoltat, puțin ieșit prin lume, care a fost umflat de occidentali și în special de nemți pentru că au interese în România. Să ne aducem aminte că Ponta a fost prin China înainte de a intra în cursa prezidențială și a cam supărat-o pe madam Merkel. În aceste condiții, șefa guvernului din Germania s-a uitat mai bine înspre Iohanis și a identificat sluga perfectă. Ponta era mai zburdalnic și avea în spate un partid mare, cel mai mare partid social democrat din Europa. Cum putea madam Merkel să fie de acord ca Ponta să ajungă președinte, iar PSD să aibă Guvernul și Președinția României?

Șansa lui Iohanis a fost conjuctura. În 2014 românii au ales între două rele și au crezut că au ales răul cel mai mic. Și cu Ponta la Cotroceni tot cam jale era, dar cu Iohanis e catastrofă. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.

Leave a Comment